Gefundeerd terras met buitenmuur

Bas84

  • #1
Beste klussers,

Een vraagje over het vermaken van mijn terras. Mijn woning is voorzien van een gefundeerd terras, dat vastzit aan mijn woning.

Omdat het terras niet zo heel breed is, maar eindigde met muurtjes / bloembakken, heb ik besloten om de bloembakken om te halen. De bakstenen van de muur met de hamer ingetikt en toen zag ik dat de buitenmuur van de bloembak een enkelsteens buitenmuur is en de binnenmuur van de bloembak op de betonnen fundering staat. Nu heb ik een paar vragen:

1. Er lijkt een soort spouw te zitten tussen de betonnen fundering en de buitenmuur. Er zit een hoop aarde in de spouw, wat vanuit de bloembakken is weg gezakt in de spouw. Is dit een probleem?

2. Ik wil de nieuwe tegelvloer door leggen tot op de buitenmuur, maar daarvoor zal ik de bestaande cementdekvloer moeten verlengen. Kan ik dat doen door specie (cement) aan te maken en te storten tot op de buitenmuur?

3. De bestaande cementdekvloer is ongeveer 30 jaar oud en bij het verwijderen van de oude tegels zag ik dat het onder de helft van de tegels vochtig was. Nadat het zonnetje er vandaag een paar uurtjes op heeft gestaan, waren de meeste natte plekken weer droog. Kan de nieuwe tegelvloer over een bestaande, 30 jaar oude cementdekvloer worden gelegd?

Een lang verhaal, maar hoop op een paar tips.

Bij voorbaat dank,

Bas
 

Bas84

  • #2




 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu