Geen warm water meer na 5 minuten

Raptir

 • #1
Beste
Wij hebben volgend probleem:
Wij hadden geen warm water meer, ze zijn hiervoor langsgeweest. Platenwarmtewisselaar bleek verstopt (vol met kalk), deze hebben ze dan vervangen. Boiler is ook ontkalkt geweest.
Nu hebben we terug warm water voor ongeveer 5-tal minuten en dan is het gedaan met het warme water. Ik veronderstel dat eens de boiler (40 liter) leeg is, het dus ook gedaan is met het warme water. Het duurt dan ongeveer een klein uurtje (toch wel lang) eer de boiler terug helemaal warm is. Voorheen nooit problemen gehad met warm water of verwarming.
Verwarming doet het ook goed, daar zijn geen problemen mee. Als de ketel dus op de tapwaterfunctie zit worden de radiators ook niet warm ofzo (dus 3-weg klep nog oké?).
Ik ben een vrij grote leek op dit gebied, kan het zijn dat de boilerpomp onvoldoende het water kan laten doorstromen? Ketel lijkt me goed te functioneren, blijft telkens 50 graden behouden. Van de uitgangen in de warmtewisselaar zijn de 2 'grotere' buizen warm. Van de 2 kleinere buizen is er eentje warm en dan andere koud nadat het warme water is opgebruikt. Alsook de buizen die via de boilerpomp gaan zijn ook koud.
Dus samengevat verwarming werkt prima geen problemen, warm water is goed totdat de boiler leeg is. Hierna duurt het een klein uur eer deze weer op temperatuur is (50 graden). Temperatuur ketel staat ingesteld op 70 graden. Hierdoor s'avonds ook geen verwarming gedurende een uurtje. Ketel blijft tijdens tapwaterfunctie op temperatuur, weliswaar moet hij telkens veel branderstarts verbruiken. Het lijkt dat we er bijna zijn maar dat er ergens een componentje moeilijk doet waardoor de circulatie niet optimaal verloopt?
Hopelijk weten jullie iets meer, alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Welke cv ketel heb je ?

  Heb je het warmwater probleem op alle tappunten?

  Wat geeft de ketel aan als de warmwaterkraan open staat?
   

  Raptir

  • #3
  Buderus logamax plus gb162 is de ketel.
  Ja op alle tappunten geen warm water meer.
  De ketel geeft de temperatuur aan op de display, moet ik op het sleuteltje duwen voor meer info?
   

  Onderhoudtje

  • #4
  Klopt met de sleutel toets kun je in het informatie scherm komen, als je de warmwaterkraan open hebt staan hoeveel l/min geeft de ketel dan aan?
   

  Raptir

  • #5
  Dit varieert tussen 6,5 - 7l/min.
  Wat mij opviel is dat de ketel telkens slecht een tiental seconden in 'warmwatermodus' komt. Dan doet hij eventjes niets, ketel zakt terug in temperatuur en begint hij weer aan een branderstart 10-15 sec warmwatermodus en zo herhaalt het zich totdat de ketel terug op temperatuur zit. Wat kan dit zijn?
   

  Willemjanw

  • #6
  Het probleem lijkt te zitten tussen de boiler en de warmtewisselaar.
  Als de warmtewisselaar zijn warmte niet kwijt aan de boiler door slechtste stroming (denk aan een leiding die is dichtgekalkt) kan wordt deze te warm worden en zodoende schakelt de ketel uit. Vervolgens koelt de warmtewisselaar af en start de ketel weer. En zo gaat het op en neer.

  Als je warm water vraagt zou de ketel continu moeten branden.
   

  Raptir

  • #7
  Lijkt me een logische redenering, dank u voor de reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu