Geen warm water meer - kombi hre kompakt ketel 36/30

Rochelle

  • #1
2 weken terug is onze branderautomaat kapot gegaan en vervangen door een bedrijf.
Daarna deed alles het weer goed. Wel viel op dat er standaard 80 graden op het display stond, dit hadden we eerder niet. Aangezien alles het goed deed, lieten we het maar zo. Na 1,5 week stond hij oppeens continu op 40 graden. Het water werd dus ook niet meer warm maar lauw.
We hebben de bedieningsvoorschriften erbij gehaald en de maximale cv aanvoertempwratuur op 65 graden gezet en de tapwatertwmperatuur op 60. Ook hebben we de tapcomfort functie aanstaan. Dit betekent dat de cv continu direct warm water kan leveren.
We hebben nu het probleem dat de eerste minuut het water heet is, daarna wisselt het continu van lauw en koud.
We hebben geen idee meer wat het kan zijn.
Het gaat om een kombi hre kompakt ketel 36/30
De waterdruk staat op 2.0 dus dit is goed.

Het display ziet er nu standaard uit zoals hier op de foto. Als we de kraan open zetten gaat hij vaak naar 7 (opwarmen toestel) en daarna alweer snel naar 3 (ventileren). Ook geeft ie soms dan een temperatuur aan. Soms rond de 60 en daarna schiet die weer terug naar in de 40.

Het water hebben we kort geleden wel even afgesloten i.v.m. Installeren wastafelmeubel. Geen idee of dit hier iets mee te maken kan hebben.

Heel graag jullie advies.
 

Marcn88

  • #2
Is dit toevallig een intergas hrea dus een toestel met a label pomp erin, hierin zit namelijk een stromingssensor ipv een schakelaar en hierop dient de p code aangepast te worden in het installatiemenu bij vervanging van de branderautomaat, oftewel ff de installateur terug laten komen om eea te controleren
 

Rochelle

  • #3
Bedankt voor je bericht terug.
Is dit dus een kwestie van goed instellen?
Wel raar dat het water het 1,5 week wel goed gedaan heeft.
 

Marcn88

  • #4
Ja het kan aan de instelling van de print liggen, maar er kan toevallig ook iets anders defect zijn geraakt kortom laat uw installateur even terug komen om eea na te kijken
 

Rochelle

  • #5
Bedankt voor je bericht.
Vanmiddag komt de installateur, dus ben benieuwd wat eruit komt.
 

Rochelle

  • #6
Afgelopen vrijdag een installateur laten komen. De instellingen waren inderdaad niet goed gegaan met het plaatsen van de nieuwe branderautomaat.
 

Marcn88

  • #7
:prima: :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu