Geen warm douchewater tijdens verwarmen van vloer.

mpwehendriks

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds een tijdje hebben wij in de ochtend en avond, wanneer de vloerverwarming bezig is het huis op temperatuur te krijgen, geen warm water meer voor de badkamer en douche.

Het douchewater begint een beetje lauw maar wordt al snel koud.

We hebben een Nefit Proline HR 24 CV ketel en het valt me op dat deze heel erg gaat brommen zodra we dit doen en we zien de temperatuur heel snel op en af lopen tussen de 30 en 50 graden. Er is een storingsmonteur geweest die het eea gerepareerd zou hebben en ons zei dat de thermostaatkraan van de douche kapot was, deze vervangen zonder resultaat. Januari 2021 loopt ons contract af bij Feenstra en willen we zelf een nieuwe ketel kopen. We hebben daarnaast ook sinds kort een Tado thermostaat.

Ik heb geen verstand van deze tak vansport dus vroeg me af of er hier ervaringsdeskundigen zijn die me kunnen helpen met het vinden van een oplossing én of er mensen een goede ketel kunnen adviseren. We gaan namelijk een tweede badkamer bouwen en aangezien ik iemand ben die graag warm en lang doucht wil ik dit in de nabije toekomst opgelost hebben.

alvast dank
 
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #2
Het lijkt erop dat er iets met de 3-wegklep aan de hand is. In principe krijgt warmwater altijd voorrang op CV.

Probeer even te testen door de douche aan te zetten en dan aan de warmwaterleidingen te voelen bij de ketel. Blijven deze lauw dan is dat het probleem. Tapwater moet zeker +60°c halen

Andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat je douche meer warmwater trekt dan je cv-ketel aankan, maar dan zou je dit probleem al sinds het begin moeten hebben.

Als je een 2de badkamer gaat bouwen houd er dan in ieder geval rekening mee dat je een ketel met hogere tapwaterklasse kiest.
 

mpwehendriks

  • #3
Bedankt, ga ik eens proberen. Ik kom zsm terug met resultaat.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk is de tado aan uit ingesteld en is deze op de ketel aangesloten op het oranje aansluitblokje, verplaats dan de aansluiting op de ketel naar het groene aansluitblokje
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu