Geen ruimte voor elektra boven rachelwerk dakkapel

De Bont

  • #1
Goedenavond,

Recent is er een nieuwe dakkapel op mijn huis geplaatst. Deze is casco opgeleverd, aan de binnenkant afgetimmerd met groene spaanplaat. Nu wil ik middels gipsplaten het plafond van de dakkapel netjes vlak aan laten sluiten op het bestaande betonnen plafond. De maximale racheldikte wat ik kan gebruiken is 22mm. Doordat er geen ruimte boven de rachels is kan ik de elektra voor de rolluiken niet over de rachels laten lopen. Nu is mijn vraag of het een probleem is de rachels te onderbreken Zodat de lekstroom buizen deze kunnen kruisen. De onderbreking van de rachels zal niet ter plekke van de dakbalken zijn omdat ik vermoed dat deze niet breed genoeg zijn om en de elektra daar te laten lopen en de rachels vast te schroeven. Ik ben dan van plan de rachels ter plekke van de onderbreking met korte schroeven aan de groene spaanplaat vast te schroeven.

Ik hoor graag jullie advies.
 

Marn

  • #2
Ik vermoed dat als je die groene plaat van het plafond af haalt er meer dan voldoende ruimte is voor je elektra.

Ga je sowieso met gips of stuckplaten afwerken, dan kan je of een stukje groene plaat weg halen of inderdaad tussen rachels elektra weg werken.

Maak foto’s zodat je weet waar alles loopt. Handig als je bijvoorbeeld een gordijnrails vast wil schroeven.....
 

De Bont

  • #3
Hallo Marn,

Dank voor je antwoord. Boven de groene spaanplaat zit de dampdichte folie en daarboven 20cm PIR isolatie dus ik twijfel of een stukje groene plaat weghalen de oplossing gaat zijn.
 

Marn

  • #4
Meestal wordt bij nieuwe dakkapellen de isolatie juist vanaf buiten gedaan (warm dak constructie). In dat geval is er meer dan voldoende ruimte.

Vraag anders de maker van je dakkapel hoe dat bij jou zit.

En anders met rust laten en tussen de nieuwe rachels weg werken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Het is geen probleem rachels te onderbreken voor een elektrapijpje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu