Geen display meer op thermostaat Cronogyr

Chesini

  • #1
Ik heb geen display meer op thermostaat Cronogyr (Landys & Gear Chronogear REV10/20 serie). Ik heb de batterijen reeds vervangen. Zonder resultaat. Heeft iemand een idee ?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Contacten waar de Batt invalt schoonmaken(schuurpap)
Nooit geen oplaad Batt gebruiken
Nog niet ? dan is de thermostaat overleden , Succes
 

Chesini

  • #3
Contacten opgeschuurd. Geen teken van leven. Er zaten oplaadbare batterijen in. Dat mag blijkbaar niet. Enig idee waarom niet ?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Te weinig vermogen
 

Chesini

  • #5
Toevallig geen Landis & Gyr REV20 meer liggen ? (is wel al vrij oud model)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Is gewoon 2 draads toch?
Kun je elke andere thermostaat voor nemen op batterij wel te verstaan.
 

Chesini

  • #7
Jawel, 2draads op battterij.

Is er een model waarvan de muurplaat overeenkomt met die van Landis ? Bevestiging van Landis is muurplaat in plastic waar thermostaat inklikt.

Heeft Siemens iets dat in er in/op past ? Ze hebben Landis opgekocht.
 

Chesini

  • #8
Waarom je dus best geen oplaadbare batterijen gebruikt. Blijkbaar loopt de thermostaat dan helemaal leeg en is zijn geheugen helemaal weg en de thermostaat blijkbaar om zeep.

"""
Er zijn drie typen batterijen op de markt verkrijgbaar. De standaard batterij, de oplaadbare batterij en de alkaline batterij. Bij de standaard batterijen van 1,5 Volt zal de spanning (capaciteit) vanaf het moment van in gebruik name gaan zakken. Hierdoor kan het voorkomen dat de lege batterij indicatie op uw display niet aan gaat, terwijl uw apparaat toch niet voldoende spanning (capaciteit) geleverd krijgt om te schakelen. Oplaadbare batterijen hebben een spanning (capaciteit) van 1,2 Volt. Dit is te laag om de goede werking van uw thermostaat te garanderen (schakelproblemen). Dit geldt voor alle oplaadbare batterijen. Alkaline batterijen daarentegen geven over een langere periode een constante spanning (capaciteit), waardoor de werking van uw thermostaat betrouwbaar is en uw indicatie op tijd inkomt, zodat u problemen tijdig kunt voorkomen. Nadat de indicatie in beeld is gekomen, heeft u nog zeker twee weken om de batterijen te vervangen. Wij adviseren u om de batterijen ieder jaar te vervangen.
"""
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
Nee hoor dit model vindt je in principe alleen nog in musea (lol)
Gewoon nieuwe thermostaat kopen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu