Geel verkleurde muren

Carinh

  • #1
Ik wil meerdere kamers in het huis van mijn moeder verven. Ze heeft veel gerookt dus de muren zijn ook erg geel geworden (ze waren ooit wit).
Mijn broer vertelde dat ik het beste voor ik ga verven ontvetter op de muren kan gebruiken.
Klopt dat?

In de keuken wil ik ook verven. Buiten dat het geel verkleurd is laten op sommige plekken op het plafond de verf los (kleine scheurtjes). Hoe kan ik dit het beste oplossen?

De gang is gestuukt en inmiddels ook geel verkleurd. Ik wil er overheen verven met latex verf. De gene die het gestuukt heeft, heeft ooit gezegd dat als we het gaan verven het eerst voorbehandeld moet worden. Is dat nodig?
Kan ik de gestuukte muur ook ontvetten?

Ook weet ik niet wat voor soort verf er jaren geleden op de muur is gegaan. Kan ik latex verf gebruiken zonder problemen?

Alvast bedankt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Helaas, alleen schoonmaken met een ontvetter gaat de nicotine doorslag niet tegen. U dient alle met nicotine aanslag verontreinigde oppervlakken te reinigen en met isolerende muurverf te behandelen.

Deze is er op watergedragen basis en bij de vakhandel verkrijgbaar.
Na de isolerende muurverf kan hier over een tweede laag "gewone" latex worden aangebracht.
Loszittende delen moeten worden verwijderd. Die zitten meestal aan beide zijden van scheurtjes in minerale oppervlakken. Met dr punt van een plamuurmes kunt u dat kortro ook eten. Zit de verf niet los, dan schuren en repareren met een binnenvulmiddel op gipsbasis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu