Tuinscherm of schutting met scharnierend gedeelte

ArCee

  • #1
Hallo,
Ik betrek binnenkort een nieuwe woning met vanuit de woonkamer en keuken, achter de tuin, een prachtig uitzicht over park en water.
Nu loopt er ook een wandelpad achter de tuin en heb ik gemerkt dat omgedraaid de wandelaars ook makkelijk de woning en tuin in kunnen kijken. De erfgrens bestaat uit een coniferenhaag van 1.30 meter.
Ik zoek een oplossing om het open uitzicht te behouden maar desgewenst ook voor privacy te kunnen kiezen.
Het enige wat ik kan bedenken is een schutting plaatsen van tuinschermen/schuttingdelen van 1.80 hoog en deze bijv. op 1.40 doorzagen, vervolgens verstevigen met een horizontale lat tussen de uitstekende planken, en het afgezaagde gedeelte van 40cm ,ook verstevigd met een lat d.m.v scharnieren weer terug te bevestigen aan het andere deel.
Zo kan ik dus kiezen voor 'open' uitzicht en voor privacy.
Ik heb me rot gezocht op google naar voorbeelden maar niet één kunnen vinden.
Wie kan mij adviseren of mijn idee überhaupt mogelijk is, en heeft hier kanttekeningen bij waar ik op moet letten of heeft andere suggesties?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Omhoog klappen is zwaar. Beter is het om met de palen 1 sterk frame te maken, en draaiende delen van 90 cm breed hier tussen te plaatsen. In open stand steken ze dan wel die 90 cm naar binnen.
 

ArCee

  • #3
Walker bedankt voor je reaktie. Bedoel je met te zwaar dat het handmatig zwaar zal zijn of voor de constructie?
Ik begrijp jouw oplossing, ik heb echter te maken met een redelijke breedte (ongeveer 6 -8 schuttingdelen naast elkaar).
Ik denk niet dat dat er mooi uit gaat zien met 16 naar binnenstekende delen. Feitelijk 9 als je in het midden setjes van 2 tegen elkaar klapt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu