Deur geheel opnieuw schuren of slechts gedeeltelijk?

HAJ

  • #1
Beste allen,
Een weekend schoonmaken, schuren, gronden en lakken heeft een mooi resultaat opgeleverd. Kortom, missie geslaagd, zo leek het.

Bij plaatsing van het recent gezandstraalde en gepoedercoate raster voor het raam van de deur blijkt dat de originele schroefgaten in het hout direct rondom het raam niet meer kloppen. Het raster lijkt iets kleiner te zijn geworden. Zie bijgevoegde foto voor duiding van een van de schroefgaten.

Ik zit dus met gaten die uiteindelijk toch gevuld moeten worden en moeten worden voorzien van een laklaag. Nu heb ik de luxe dat mijn voordeur uit verschillende 'delen' bestaat (het hout rondom het raam is omgeven door een lijst die hoger ligt). Is het mogelijk om alleen het gehelehout direct rondom het glas te schuren en opnieuw te lakken, of blijft dan een verschil zichtbaar en moet de deur er opnieuw helemaal aan geloven?

Alvast dank voor jullie commentaren!
20210822_210456.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Rooster niet op zijn kop?
Krimpen doen ze niet.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

HAJ

  • #3
Inderdaad, het was gedraaid.
Helaas toch een beschadiging bij plaatsing ontstaan op het hout direct rondom het raam, dus helaas blijft mijn vraag staan ;)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Alleen de rand opnieuw schilderen moet kunnen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
De baquetlijst licht opschuren 320 en opnieuw lakken. Geldt ook voor het binnen raam. Belangrijk is dat u de stijlen en dorpels niet beschadigd met schuren. Gebruik geen afplaktape en wacht enige dagen met schuren!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
De voordeur ziet er prachtig uit. Bijwerken kan, maar realiseer u wel dat dit zichtbaar blijft. En u ziet het (omdat u het weet).

Gezien de hoeveelheid werk en tijd die u er zichtbaar in hebt gestopt (ziet er prachtig uit) zou ik even 2 weken wachten (doorharden lak) en de deur nog 1 keer lichtjes opschuren en helemaal aflakken (indien er geen kale of geplamuurde plekken zijn, anders die eerst 2 keer bijgronden en uitschuren in de lak). Dan is uw deur een 10 en geen 9.

Is het rooster ook verzinkt voor het coaten? Ik heb vorig jaar 2 voordeurroosters laten stralen en poedercoaten. Zag er prachtig uit, maar na 1 regenbui kwam de eerste roest al door de naadjes. Het bedrijf had mij niet geadviseerd ze eerst te laten verzinken. Uiteindelijk overeen kunnen komen dat ik het verzinken (alsnog) zou betalen en het bedrijf het ontkalken en opnieuw coaten voor haar rekening nam. Nu zitten ze er een jaar op en roesten doen ze nog niet.

Het ijzerwerk moet voor het verzinken wel van goede kwaliteit zijn, anders smelt het weg. Gelukkig had ik echt smeedwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu