Gebroken PVC constructie voor doucheafvoer herstellen

JW1234

  • #1
Beste allen,


Na het verwijderen van een open douche constructie ivm lekkage heb ik het volgende aangetroffen (en deels kapot gemaakt).

Vanaf links komt een 40mm buis vanaf de badkuip, die vervolgens op 3 verbindstukken van 50mm? richting een brede pvc buis(ong 14 cm diameter) met daarin een dunnere afvoer loopt. Alles is gelijmd en zit muurvast. Ik ben met foto naar de bouwmarkt gegaan en de mensen daar wisten niet zo snel een goede oplossing. Wel wat allemaal niet kon.

Wat ik nodig heb zijn twee afvoeren van bad en douche. Waar het badspeeltje ligt is waar de nieuwe doucheafvoer moet komen.

Zelf dacht ik de verbindingsstukken weg te zagen en daartussen een nieuwe constructie te plaatsen. Waar ik bang voor ben is dat er geen sluitende buis te plaatsen is op het stuk pvc wat nu de vloer ingaat(ik denk/hoop met een 50mm diameter). 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als rest nog goed is want dat zit op een oude bestaande douche put gelijmd.
Als je die los gaat halen moet je veel verder breken.

Het is wel iets anders mogelijk maar dit lijkt abs pvc te zijn zo te zien aan de kleur.

Dat stuk je buis aan de voor kant af zagen zodat het gelijk is


en dan met behulp van brander of verffohn het stukje buis er uit halen zie tekening:je maakt een zaagsnede (rode streep tekening) en dan gelijk matig warm maken en met schroever draaier een start maken en dan met combinatietang het op rollen net zo als sardine blikje los maken.
daar na verbinding goed schoon maken[Oude lijm resten]
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu