Gaten door verdiepingsvloer boren

Luwi93

  • #1
Ik heb een huis uit 1971 gekocht, hier wil ik graag wat pvc leidingen vanuit de meterkast naar verschillende kamers op de eerste verdieping en twee leidingen naar zolder leggen waar uiteindelijk UTP en coax kabels in moeten komen. Ik moet hiervoor in totaliteit 5 keer door de verdiepingsvloer heen boren.

Het liefste wil ik deze gaten zo dicht mogelijk bij de muren krijgen zodat ik ze gelijk in de muur op de eerste verdieping kan verwerken. De plafonds beneden worden verlaagd dus hier kan ik eventueel schuin een gat boren, dit lijkt me het makkelijkste om zo het dichtste bij de muur te komen. Van de eerste verdieping naar zolder word wel wat lastiger omdat de plafonds hier niet verlaagd worden,

Een kennis van mij had het erover dat ik sowieso schuin moet gaan boren, zodat ik een verdieping hoger aan de andere kant van de muur uitkom zodat ik vanaf daar verder een sleuf kan frezen. Maar op deze manier moet ik wel de meeste afstand overbruggen.

hebben jullie hier verder nog ideeën over?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ja de kennis heeft gelijk. Als je niet schuin boort kom je in de vloer uit en moet je met 2 hele krappe haakse bochten door de dekvloer de muur in. Daar krijg je nooit meer UTP in.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Vaak lopen er boven in de meterkast allerlei leidingen omhoog voor de boven verdiepingen.
Dus al je daar gaat boren hb je grote kans dat je door een leiding boort.
 

Fmrama

  • #4
En eerst met een lange dunne boor , dan weet je waar je ongeveer uit komt en het boort makkelijker. Dat is mijn ervaring.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu