Gaten boren voor bevestigen van douchescherm

Micmac666

  • #1
'K zit met een groot probleem.

Ik heb een douchescherm gekocht van sealskin en wil deze plaatsen in een hoek in de badkamer. Nu wil het geval dat op de bevestigingspunten aan de ene kant een waarschijnlijk een elektriciteitsleiding loopt (dit wordt aangegeven door een multifinder). Dat kon ik dus niet vooraf weten omdat er geen tekeningen van bestaan op het internet of zo).

Ik baal hier zo enorm van. Ik wil hoe dan ook een scherm plaatsen. Ik kan wel een ander scherm nemen met een profiel zodat ik op elk gewenste hoogte een gat zou kunnen boren maar de leiding loopt dus van beneden naar boven.

Er werd wel een oplossing geboden. Stukje muur van 10 centimeter uitvullen en daarop het scherm bevestigen. Maar waar bevestig ik dat muurtje aan de bestaande muur? Zit met het zelfde probleem dat daar de elektriciteit zit.
 

Pepjo

  • #2
Is het een hoekscherm ?
Dan zet je het een beetje naar voren en vul je aan de ander kant een stuk muur aan van 10 cm.

Of loopt daar ook een electriciteitsleiding ?
 

Fiesiekus

  • #3
Kan het misschien niet zo zijn dat de multi-finder een metal-stud of houten balk heeft gedetecteerd?
 

Micmac666

  • #4
Het is een kwartrond scherm. Gister gaf die multimeters (heb er 2) als test op een stuk groot ijzer ook aan dat er spanning zat dus ik begrijp er niets van. Ik wil het goed doen. Het huis hebben we maar net en er zit een peperdure badkamer in. Ik wil het niet verknallen.

Die aangevulde muur, hoe zit ie vast aan de bestaande muur? Met lijm of zo... en is dat wel stevig genoeg om dat scherm te dragen?
 

Fiesiekus

  • #5
Waar begrijpt u niets van? Zou nog eens goed naar de gebruiksaanwijzing van die multi-finder (geen multi-meter) kijken; soms moet je ze omschakelen van hout/ijzer en e-leiding.
 

Pepjo

  • #6
Is er misschien een leidingen-plan van het huis aanwezig ?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Welk Type is het van de fabrikant die je noemt, 5000-1, 5000-2/3, 2000 enz.

En uit je verhaal op te maken komt de cabine op de vloer te staan als het goed is en niet op een douche bak. Dit heeft er mede te maken wat voor deuren er in zitten, in verband met de belasting van je schroefpunten.

Het merk staat bekend om zijn degelijkheid, maar ze zijn ook erg zwaar vooral de 5000 serie.

Mijn vraag aan jou heeft ook te maken met het plaatsen van het extra muurtje.
 

Micmac666

  • #8
Antwoord op vraag peterU:

Sealskin 1800 serie en het is de bedoeling dat ie direct op de vloer komt te staan. (je hangt hem toch niet zwevend op?)

De serie is profielloos waardoor de bevestigingspunten statisch zijn. Met de 1700 serie zit er een profiel aan de muurkanten waardoor we eventueel met een gaatje boren in het profiel aan 1 kant kunnen smokkelen.
 

EdP

  • #9
Ik zit zo 's mee te lezen en misschien denk ik te simpel, maar is het niet het eenvoudigst om een houten klosje/lat/balk of een metalen strip met schroeven op de muur te zetten en het daaraan te bevestigen? Of is dat esthetisch onverantwoord?
 

Micmac666

  • #10
Dat wordt denk ik niet mooi. Tenzij ik die balk eerst bekleed met groene gipsplaten en dan betegel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu