Gaten Airco Leiding Prefab Woning

Delta19a

  • #1
Hallo Allemaal,

De situatie is als volgt, ik heb de binnenunit van een airco gemonteerd op de verdieping van mijn prefab houtskeletbouw woning. De buitenunit hangt op bg niveau buiten. De leidingen gaan via een technische ruimte naar de ruimte achter de knieschotten onder het dak. Nu moeten ze nog naar buiten en ik ben niet zeker van de beste manier. Zie ook de tekening van de opbouw van de muur.

1689231931209.png


Het liefst zou ik van buiten schuin omhoog boren door de balk. Dan kan ik de kabels mooi in een kabelgoot in de hoek tegen de gootopbouw leggen. Ik vraag me alleen af of door die balk boren problemen geeft. Zeker omdat ik niet exact zie waar ik boor en dus niet kan garanderen dat ik in het midden zit.

Een andere optie is eerst door de vloer en dan door de muur. Dit zou ik dan met een koof af kunnen werken (is in bijkeuken, stoort niet echt) met als nadeel dat de kabelgoot buiten een stuk 'midden' over de muur loopt.

Hoe zouden jullie dit oplossen? Enig advies? BVD!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Door welke balk zou je schuin omhoog willen boren?

Het is niet mogelijk om van onder de goot schuin omhoog te boren door de muurplaat tot achter het knieschot. Om om de goot te komen, zal je eerst door de vloer moeten en dan door de buitenwand. Let erop dat je de dampdichte laag afdicht/plakt rondom de leidingen zodat er geen vochtrisico is.
 

Auto-Geen

  • #3
Onder 45 graden naar buiten is de enige manier om de koelleidingen fatsoenlijk te monteren. Drie keer een haakse bocht stak achter elkaar gaat niet lukken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu