Gat in luchtaanvoerbuis Vaillant VHR 24-28

Annabel

  • #1
Hallo,

Wij zijn aan het verbouwen en hebben onze ketel (2002) van de schuur naar de zolder verplaatst m.b.v. een vriend die onderhoudsmonteur is, maar niet in ketels is gespecialiseerd.

Bij het openmaken van de ketel zagen we dat er een gat zit in de zwarte kunststof luchtaanvoerbuis, halverwege, in een bocht. We verbeelden ons ook dat de buitenkant van de ketel warmer aanvoelt dan toen-ie in 2002 was geInstalleerd.

Kent iemand dit probleem en wat is er aan te doen (natuurlijk de luchtaanvoerbuis vervangen, maar wat is de oorzaak van het gat)?
 

Ketelman

  • #2
Als er een gat in die buis zit wordt de ketel niet warmer dan toen hij geinstallaleerd werd.
Maar goed is het natuurlijk niet, zou het kunnen zijn dat er vocht op druppeld via de luchttoevoer opening in de bovenkant van de ketel?
 

Ketelpak

  • #3
Bij vaillant ketels moet je ieder 18 maanden de branderpakking vervangen.
Zit er een moer los van de branderdeksel? Er zitten er vijf.
Als er een los zit, kan dat de oorzaak zijn -rookgas tegen kunststof.

Succes, mischien heb je wat aan de tip.
 

Ketelman

  • #4
Let op !!! Dit is niet zomaar een tip, dit is een absolute eis van Vaillant, de pakking MOET elke 18 maanden worden vervangen.

Ik ben er vanuit gegaan dat er periodiek onderhoud wordt gedaan zoals voorgeschreven en heb dit over het hoofd gezien maar het is een belangrijk punt.

Advies: toestel laten controleren door een installateur (dus geen "handige neef") en zorgen dat de pakking wordt vervangen.
 

Annabel

  • #5
Hallo ketelman en ketelpak,

Dank je wel voor jullie tips! Wij gaan er een installateur bijhalen (want servicebeurten zijn inderdaad niet gebeurd, gewoon nooit aan gedacht!) voor een onderhoudsbeurt, laten de branderpakking vervangen en zullen dit elke anderhalf jaar laten doen.
 

Ketelpak

  • #6
:D :
Ik ben blij.
Goed besluit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu