Gat in binnen- en buiten-muur onder de grond

JoostDelft

  • #1
In zag in onze kruipruimte een berg zwarte aarde tegen de muur. Nu blijkt dat er boven deze berg een baksteen ontbreekt, direct boven de betonnen fundering.
Ik kon er een stok schuin door omhoog steken, en die komt buiten uit de grond tevoorschijn. Aan de buitenkant heb ik een gat gegraven, en het lijkt er op dat buiten ook een steen ontbreekt. Misschien is het een oude doorvoer voor een leiding of iets dergelijks.

Wat ik vreemd vind is dat het er op lijkt dat de buitenmuur 'zweeft'. Onder de missende steen lijkt niets te zitten. Is dat normaal? En hoe los ik dit op? Buiten een nieuwe baksteen plaatsen, alle aarde tussen binnen- en buitenmuur zo goed als het gaat verwijderen en daarna ook de binnenmuur dichten?

Hieronder de buitenmuur met de ontbrekende steen met alleen gruis daaronder.

ontbrekende_steen_buitenmuur_met_niets_eronder.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
graaf eerst eens wat dieper zodat je kan zien hoe het zit
 

JoostDelft

  • #3
Ja, dat is natuurlijk een beter idee. Ik heb nu de fundering 'gevonden'.

Kan ik dit gat met cement en bakstenen die 'ongeveer passen' dichtmaken? Of moet ik echt de bestaande stenen netjes weghalen en dan voor nieuwe vervangen zodat het netje dicht is? Ik weet niet of dat laatste me wel gaat lukken, op zo'n lastige plek. Dan moet ik het misschien laten doen.

photo_2022-01-22_16-21-54.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
wat jij wilt.
dat gat is verder geen probleem.
een beetje pur om het dicht te maken kan ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu