Gat in betonnen vloer repareren

Bjpdekker

  • #1
Beste klussers,
ik wil een gat in een betonnen vloer (rond 12cm) dichtstorten maar voordat ik dat ga doen wil ik wapening aanbrengen.
Alleen nu de vraag hoever de wapening in de vloer moet aangezien het best rottig is om daar te boren?

Alvast bedankt voor het antwoord.

gr. Bas
 

Sjaan Smit

  • #2
In een gat van rond 12 cm moet nog wapening komen? Dat wordt allemaal wat krap denk ik...Hoe dik is de te repareren vloer? Kan je wel goed erbij om te boren? Foto plaatsen is misschien een handige optie bij dit euvel...
 

Bjpdekker

  • #3
Beste Sjaan,

het gat is ong. 16 cm diep. Ik heb betonstaal van 5cm gekocht en die wilde ik in de geboorde gaten doen.Zoals je kan zien heb ik al wel wat gaten geboord maar het is inderdaad er lastig bij komen.
 

Sjaan Smit

  • #4
Oke...het mooist is als je een staafje in een van de gaatjes kan schuiven en dan weer in een tegenovergesteld gaatje kan schuiven.....5cm lijkt me een beetje kort,het moet immers wel 5 cm in dat gaatje kunnen...Je kunt de onderkant dicht maken en dan afstorten als ik het zo zie? Ik denk dat het zelfs zonder wapening wel gaat gezien de ruwheid van de zijkant van het gat....maar 2 staafjes kruislings verwerken verhoogt wel het goede gevoel....
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je krijgt de wapening nooit vast in de gaten die je nu hebt gemaakt, dus dat heeft totaal geen zin. Wapening hier is ook niet nodig.

De randen natmaken of aanbranden en dan meteen het beton erin. Goed porren met een staaf om het te verdichten. Maak het beton niet te nat, dan krimpt het ook niet veel.
 

Bjpdekker

  • #6
Het zijn geen staafjes van 5 cm maar het lijkt op bewapening wat zo loopt:en dat is 5 cm dik.
 

Bjpdekker

  • #7
Beste IJkenhout,

de gaten die ik heb geboord lopen naar beneden. ik kan die bewapening er wel in krijgen en blijft ook mooi zitten. Heeft dit verder geen toegevoegde waarde?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Nee. Als je hier al wapening zou willen plaatsen, moet die horizontaal lopen. Wapening is voor de treksterkte en om krimpscheuren te voorkomen. Als je het netjes uitvoert, is bij zo'n klein gat beide niet nodig.

In aanvulling op mijn vorige tips voor de uitvoering het gat eerst natuurlijk even goed schoonmaken. Let erop dat je het plankje eronder goed vastzet met bv. een balk eronder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu