Groot gat betonnen plafond dichten

Jordy86

  • #1
Klussers,

Nu had ik in mijn woning nog oude buizen van een gaskachel lopen die ik verwijderd heb! Het gedeelte van de begane vloer naar de eerste verdieping was al verwijderd. Nu is mijn vraag hoe ik het beste deze gaten kan dichten en niet dat het beton naar beneden komt of gaat scheuren.

In de woonkamer is het gaat naar boven al dichtgemaakt (zie foto 1) maar nog niet opgevuld met cement (zie foto 2). Er ligt dus een papieren zak in, maar ik ben bang als ik die los ga halen ik een gat krijg naar de woonkamer.

Van de eerste etage naar de tweede etage betreft het gewoon 1 groot gat van ongeveer 25 cm diep en in doorsnee 15cm (zie foto 3).

Wie kan mij van advies voorzien hoe dit het beste te dichten zonder dat ik in de woonkamer iets hoef te doen?

20230724_110206.jpg 20230724_110139.jpg 20230724_110146.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In het gat het beton schoonborstelen.
Voorzichtig het papier eruit halen, mogelijk zit er pur onder, hopelijk zit er plastic tussen. Als het te vast zit, laten zitten.

Dan een stuk rond plastic erop leggen, het beton bevochtigen met een plantenspuit en een laagje van 1cm beton of andere specie erin doen. Als dat hard is kan je een laag van pakweg 5cm erop doen en als dat hard is de rest afvullen.

Je kan eventueel er een stempel onder zetten met een plank hout en wat een zacht materiaal (zoals schuim) ertussen. Dan kan de laagdikte misschien ook wel meer.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Beton opruwen of een paar ankerstaafjes erin boren.
Dan valt het er niet meteen uit als je er een keer op stampt op de poot van een zware last erop komt te staan.
Droge specie gebruiken.
 

Jordy86

  • #4
Bedankt voor de reacties. Het lijkt nu goed te werken met het plastic en eerste laag cement zit er op.

Voor het andere gat wat nog helemaal open is denk ik inderdaad een stempel eronder te zetten en ankerstaafjes erin boren!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu