Gat boren in kwaaitaal /mantavloer

Wim1988

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben begonnen aan de verbouwen van mijn keuken nu is het zo dat mijn huis is gebouwd op een kwaaitaal vloer of mantavloer.

nu moet er 1 gat gemaakt worden van 40mm voor de afvoer van mijn gootsteen.
de positie van de het gat is precies in het dikke deel van de vloer dit weet ik doordat ik er al 1 gat in door geboord heb.

tevens kom ik daar ook bewapening tegen.
Nu twijfel ik heel erg kan ik zomaar met een diamantboor deze bewapening door boren of is het beter om een positie 10cm verder de keuken in te kiezen en met een extra hoekje te werken en het gemaakte gat weer dicht storten met cement.

Groeten,
Wim
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je mag de wapening niet doorboren. Verplaats het gat naar het midden van de bolling (het dunste deel).
 

Wim1988

  • #3
Ok bedankt voor het antwoord er zit al wel een gat in het dikste deel van ongeveer 16mm de bewapening is nog wel heel, kan ik dit nu het beste dan gewoon dicht storten met cement of ben ik eigenlijk al te laat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de wapening nog heel is, is er niets aan de hand. Het gat kan je dichtgieten met bv. een krimpvrije gietmortel. Uiteraard aan de onderkant het gat dichthouden ;)
 

Wim1988

  • #5
De wapening is nog intact dat was ook de rede dat ik niet verder kwam met de hammerboor die ik had en ik een diamantboor voor wilde gaan huren, tot ik allemaal info tegen kwam dat het niet verstandig was om in het dikke deel te boren van dit type vloer.
ik ga het gat gewoon 10cm verder naar binnen maken en dan de pijp even horziontaal naar de muur laten lopen krijg ik hem toch op dezelfde positie maar dan geboort door het dunnen deel van de vloer
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
:prima:
De afvoer kan je eventueel in de afwerkvloer verleggen.

Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu