Boren in Plafond - Bosch Truvo leidingzoeker gaat overal af

Mellisa

  • #1
Hallo allemaal,
Ik heb eindelijk een huis! Het is er 1 uit 1995 en ik wil nu een plissé gordijn aan het plafond monteren maar stuit op problemen. Ik heb een Bosch Truvo leidingzoeker maar vrijwel overal in het plafond gaat ‘ie af. Dit lijkt mij vrij sterk dat er overal leidingen/elektriciteit ligt in het plafond.

Gaat ie af op de stalen constructie denken jullie?
Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
als je in de specificaties kijkt dan staat er

bosch detector.jpg


dus ja hij detecteert naast spanning ook ijzer en andere metalen
 

Mellisa

  • #3
Hi ja dat is inderdaad zo maar dat zou betekenen dat ik bijna nergens in het plafond kan boren? Het gaat om een verdiepingvloer.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Leidingen van electra, water en cv liggen meestal in de cementdekvloer OP de betonnen draagvloer. Grote kans dat je nu enkel het wapeningsnet detecteert.

Bij ramen zitten meestal geen stopcontacten of kranen, dus de kans op een leiding is zeer klein.
 

AdW

  • #5
Het is dus een betonnen plafond/vloer met wapening. Kanaalplaat en breedplaat is meest gebruikelijk. Leidingen liggen dan vaak boven op in de afwerkvloer van de bovenverdieping. Voor gordijn hoef je al niet te diep te boren. Wel zit er wapening in de vloer, die kan en wil je niet doorboren, wel zit er ook eerst weer een paar cm beton voor je de wapening hebt. Pluggen en schroeven (5mm) zijn vrij kort zodat je ook bij de wapening wegblijft of hooguit net raakt. Boren valt vaak wel tegen want beton is hard
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu