Gat ±125mm in tegelwand zonder beschadigingen

Juul..

  • #1
Ik moet in mijn woning tbv de badkamer afzuiging een gat maken voor een ventilatiebuis van rond 125mm in een betegelde wand die niet mag beschadigen. Het zijn kleine tegels van ongeveer 10x10 cm. Hoe pak ik dit het beste aan? Rondom allemaal gaatjes boren met een tegelboortje van 6? Of met de haakse slijper de omtrek in de tegels proberen door te slijpen waarna ik de binnenkant los kan kappen en met een sds-hamerboor verder kan? Ik zag ook nog van die diamant tegelboren met aansluiting voor op een haakse slijper, van bijvoorbeeld diameter 20mm. Zou dat beter werken? Er komt daarna een ventiel op wat de randen wel afdekt, maar ik ben bang dat er tegels knappen of los komen, dus ik ben nog aan het bedenken wat de beste methode is.
 

Fmrama

  • #2
Ik denk dat er ook tegelboren van 125 mm te huur of te koop zijn, Let wel op dat voor tegels een heel fijne zaagblad nodig is. Dus niet met een beton of steenboor van 125 mm. Dat gaat brokkelen.
 

Hharbers

  • #3
Met dremel of slijptol met kleine schijf kun je een circel van 130 mm nagenoeg perfrct rond slijpen. Rand van ventiel dekt de rest dan wel af
Tegels meerlaags voorzien van duck tape zadat als je uitschiet niks beschadigd.
Op tape circel tekeken en rustig aan rond gaan steeds beetje dieper gaan tot je door tegels bent
Daarna gat in muur zagen met boor van 125 mm
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu