Gasleiding voor boven inbouwoven

Syrrah

  • #1
Hoi,

Mijn gasfornuis zit boven de inbouwoven ingebouwd. Die wil ik nu aansluiten, maar bij bouwmarkten hebben ze alleen rubberen gasslangen.

Wie weet waar ik de speciale gasleidingen voor boven een inbouwoven kan halen, die met die met de gele omhulsel of een altenatief?
 

Jacovrie

  • #2
Waarschijnlijk bedoel je hier een gascomfoor. Ik zou hier een vaste aansluiting maken van koperbuis en koppelingen. Zijn aparte koppelingen voor aansluiten koperbuis op aansluiting gascomfoor.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Kun je / mag je als niet-gasfitter dat zelf doen?
 

Syrrah

  • #4
Solderen is geen probleem alleen is dit de goede manier, zoja dan ga ik aan de slag

Bedankt
 

Jacovrie

  • #5
In principe mag je alles achter de gasmeter zelf doen, maar dan wel volgens de geldende regels. Vraag is dus of zelf doen verstandig is wanneer je geen verstand en ervaring met gasfitten hebt. Antwoord op die vraag is (natuurlijk) nee en ook onverstandig.

Een kleine besparing en een ondeskundige aanleg kan grote gevolgen hebben. Bij twijfel dus vakman inschakelen. Ook hier geldt dat het zelf aansluiten van een gascomfoor, d.m.v. een vaste aansluiting, alleen aan te bevelen is wanneer (soldeer) ervaring aanwezig is.
 

Jacovrie

  • #6
Nog even een aanvulling. Er zijn zogenaamde RVS slangen die speciaal geschikt zijn voor aansluiting van gascomforen boven fornuizen. Een vaste aansluiting heeft de voorkeur, maar een dergelijke slang kan ook.

Het kan zijn dan hier toch uw voorkeur naar uitgaat. Slang te koop bij speciaalzaken. Zo niet, loop dan even langs bij de installateur of keukenspecialist die ook zelf installeert. Als het goed is, hebben zij wel het betreffende aansluitmateriaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu