Gebruik flexibele koperbuis toegestaan voor gasleiding?

A

Anonymous

Gast
 • #1
Ik zou graag willen weten of het gebruik van de zgn. "Zachte
waterleidingbuis, roodkoper 15 mm KIWA/Giveg keur 453.0003" is
toegestaan om een gasleiding naar een gaskraan aan te leggen. Door een wat ongelukkige plaats van de toevoer-gasleiding in de vloer zou het gebruik van deze soort flexibele buis het beste alternatief om de kookplaat van onze nieuwe inbouwkeuken aan te kunnen sluiten op een -bereikbare- gaskraan..
Mijn installateur zegt dat dit is toegestaan en wijst hierbij op het
Giveg keurmerk. Hij heeft deze buis inmiddels aangesloten op de bestaande gasleiding en de gaskraan met behulp van Kiwa snelkoppelingen, waarbij hij in de beide uiteinden van de flexibele buis wel eerst een speciaal daarvoor bestemd koperen verstevigingsokje heeft gedaan, om te voorkomen, dat de flexibele buis zou worden dichtgeknepen door de snelkoppeling. Op zich is ziet het er allemaal netjes en degelijk uit, maar ik ben toch nieuwsgierig of dit officieel zo is toegestaan.
Ook zou ik graag een antwoord willen hebben op de vraag of de
inbouwkookplaat wel of niet met een (goedgekeurde) gasslang mag worden aangesloten op de gaskraan, of dat deze in verband met de zich eronder zittende (electrische) inbouwoven verplicht moet worden aangesloten met een vaste buis.

Bijvoorbaat dank..
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Dit is perfect aangesloten zo te horen.Het klopt als er giveg op staat is deze gastechnisch goedgekeurd.Op de knelfittingen staat(als het goed is)een letter g met een i erdoor.(gi=giveg).Op de aansluitslang zit ook een keurmerk(gele ring).Controleer zonodig de koppelingen met zeepsop op lekkage als de installatie niet opnieuw is afgeperst!(is vast al gecontroleerd)

  Sucses.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu