Gasleiding onder zwevende cementdekvloer

Dodo45

  • #1
Ondanks de lading aan verwante vragen over dit thema toch nog die van mij omdat ik niet zeker van mijn zaak ben :oops: : ik moet vanuit de meterkast een gasleiding naar resp. de keuken en de zolder brengen (CV). De situatie is de volgende: nu is er nog sprake van een werkvloer. Hierboven worden (in twee lagen) EPS-isolatie platen aangebracht van (10 cm) en daarboven komt een 5 tot 6 cm dikke zwevende cementdekvloer. In de EPS-laag wil ik een voorgegloeide 22 mm flexibele gasleiding leggen die weer in een PEmantelbuis komt. Gasleiding komt boven in de keuken en daar maak ik mbv knelkoppelingen, goedgekeurde steunhulzen, t-stuk en knie een aftakking tbv gasfornuis. Gasleiding duikt weer onder de dekvloer in mantelbuis en komt elders boven en zal vertikaal en rechtstreeks doorlopen naar zolder. Daar waar hij is de muur of uit het zicht verdwijnt krijgt hij weer een mantelbuis om.
Als de boel af is: laten afpersen.
Kom ik hiermee weg??

Lengte vanuit de meterkast tot keuken: 8
lengte totdat de buis vertikaal naar boven loopt: 6
lengte vertikaal stuk: 7
 

Tiho

  • #2
Dat van die gasleidingen weet ik niet, maar ik mis wat in je vloeropbouw namelijk een gewapende laag. Dekvloer direct op de EPS gaat volgens mij scheuren.
 

Dodo45

  • #3
Sorry: op de EPS komt noppenplaat met vloerverwaming en daarboven dekvloer met vezels ter versterking. Dit is de gebruikelijke Duitse bouwwijze en het advies dat we hebben gekregen tbv het afbouwen van onze casco geleverde woning.
 

Xr8

  • #4
Verhaal van de gasleiding is prima. Vraag me alleen af of er gasgekeurde steunhulzen zijn. Zelf soldeer ik dit soort buis liever. Zorg in de meterkast voor een afperspunt. Je kunt een meterflexibel nemen met perspunt of een t stuk 22-1/2"-22 in de leiding opnemen.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Zacht koperen buis (voorgegloeid) mag alleen gesoldeerd worden en niet gekneld of geklemd ook niet nmet steunhuls of bus, dit zijn de normen.

Die normen zijn er om de installatie veilig en deugdelijk te kunnen maken met een verwachte levensduur van ten minste 50 jaar.

Als er van de norm (een wettelijk voorschrift) wordt afgeweken is de installatie onveilig en mag dan niet gebruikt worden.

Kleine moeite om het Tstuk bovengronds te solderen en daarmee voldoet de gasleiding aan de gestelde eisen, alleen nog even afpersen en klaar.

Vr Gr en succes ermee
 

Xr8

  • #6
Volledig mee eens.

Succes.
 

Dodo45

  • #7
Hartelijk dank allemaal: ik ben verlost van mijn onzekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu