Gaskraan voor kookplaat verplaatsen

Dykie2

  • #1
Hallo,
Ik ga binnenkort een nieuwe keuken plaatsen en stuit daarbij op een probleem met de huidige gaskraan voor de kookplaat. Deze zit nu namelijk helemaal aan de rechterkant van de keuken in een kastje van 30 cm breed. Naast dit kastje zit gelijk de kast met de inbouwoven en de gaskookplaat.
In de nieuwe keuken vervalt het kastje van 30cm breed omdat aan de andere kant een muur geplaatst wordt. Nu komt de kast met de inbouwoven en de gaskookplaat direct tegen de muur aan wat betekent dat de gaskraan achter de inbouwoven zal verdwijnen. Uiteraard is dit geen optie en zal ik de boel aan moeten passen, echter ook dit zal niet gemakkelijk gaan. Zoals ik het zie heb ik 2 opties. Optie 1 is om de gaskraan op de huidige plaats naar plintnivo te verplaatsen en dan de rubberen slang aan de zijkant van het kastje naar de gaskookplaat te trekken (hier komt een passtuk van 4 cm dus daar is ruimte voor). Nadeel van optie 1 is dat om de gaskraan te sluiten eerst de plint verwijderd zal moeten worden. Optie 2 is om de gasleiding te verplaatsen naar het gootsteenkastje en daar de kraan te plaatsen. Echter dit is 2 kastjes verderop omdat naast de inbouwoven direct de vaatwasser komt (ik kan deze ook niet op een andere plek zetten). Ik zal dus vanaf de kraan een afstand van minimaal 1.20 moeten overbruggen met gasslang. Bovendien komt de gasslang dan achter de inbouwoven te lopen en ik weet niet of dat wel mag (volgens mij is hier wel speciale slang voor?).
Gaarne suggesties over welke optie het beste is en eventueel andere oplossingen?
P.S.
Hoe ver gaat een inbouwoven eigenlijk in een kastje? heb je dan nog ruimte aan de achterkant over?
 

Dykie2

  • #2
Ik ben nog even gaan zoeken naar slangen die achter de oven mogen. Ik kwam verschillende flexibele RVS gasslangen tegen op www.raminex.nl
Als ik bij de gasslang kitchenflex kijk zie ik onderaan 2 types. De superfles en de ecofles waarvan van het laatste type zelfs een lengte van 2000mm leverbaar is. Is deze lengte toegestaan?
Het worden wel een hoop vragen zo dus ik hoop dat het een beetje duidelijk blijft
 

Fiesiekus

  • #3

Dykie2

  • #4
Ik heb het topic even gelezen maar dat beantwoord toch niet al mijn vragen. Zo is men niet eensgezind of een gaskraan nou wel of niet achter een plint geplaatst mag worden (wat in mijn geval het makkelijkst zou zijn).
En mag die RVS gasslang van 2 meter nu wel of niet? (voor het geval ik toch de boel naar mijn gootsteenkastje moet trekken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als er een Gastec keurmerk op staat mag u de slang van 2 meter gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu