Gaskraan op keuken tegelmuurtje en herbetegelen

Erwin011

  • #1
Ook maar eens tijd mijn vraag neer te zetten hier. Ik ben bezig mijn keuken enigszins op te knappen.

Op dit moment komt de gasleiding boven het fornuis uit de muur binnen, waarna deze d.m.v. van een gesoldeerd knikje naar links afbuigt naar de kraan. Van dit knikje, ligt 1 soldeerzijde simpelweg in de muur cq huidige tegels verzonken en de naar links lopende leiding (10 cm ongeveer) ligt direct tegen de tegelwand. Na hier wat rondgelezen te hebben begin ik me af te vragen of een dergelijk constructie überhaupt wel zou mogen.

Nu wil ik deze achterwand gaan herbetegelen. Het advies van de woningbouw vereniging is om simpelweg over de huidige tegels heen te tegelen, aangezien de huidige tegels verwijderen redelijk rampzalig zou zijn voor het gipswandje waar ze op gelijmd zitten. Probleem is dat de gasleiding hiervoor niet de beschikbare ruimte heeft.

Zeker gezien het feit dat 1 helft van het knikje gewoon verzonken ligt in de muur durft ik hier geen brander op de zetten (als de las in muur gaat lekken, ben ik nog veel verder van huis). Ook denk ik dat dit geen nut heeft aangezien het knikje zelf ook in de weg zit bij herbetegeling.

De enige oplossing die ik kan verzinnen is in de achterliggende badkamer de gasleiding door halen en het stuk naar de keuken compleet opnieuw leggen. Maar omdat dit redelijk wat sloopwerkzaamheden in de badkamer gaat opleveren, vroeg ik me af of iemand nog een andere oplossingen kan bedenken.
 

Ketelpak

  • #2
Hallo Erwin011


Kan je de gas knie niet naar achter duwen?

groetjes
 

Erwin011

  • #3
Dat gaat niet echt.

Bij een waterleiding zou ik rustig een schroevedraaier tussen de leiding en de muur leggen om te kijken of er wat ruimte te wrikken is. Ondanks dat ik dit bij een gasleiding liever niet doe, heb ik heel voorzichtig bekeken of er iets ruimte is, wat er dus absoluut niet in zit.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Persoonlijk zou ik er netjes omheen tegelen, een ruimte van zo'n 5 mm vrij houdend.
En dan de ruimte naderhand vullen met siliconenkit, dan kan er eigenlijk niets gebeuren, lijkt me.

Eventueel schilder je het overgebleven stukje gaspijp naderhand in een kleur, die zo dicht mogelijk bij de kelur van de tegel komt.

Is denk ik het enige alternatief t.o.v. weghalen en opnieuw aanleggen.
 

Erwin011

  • #5
Het overtegelen is ondertussen compleet tegels verwijderen geworden omdat het enige wat de tegels nog tegen de muur hield de voegnaden waren.

Geeft me weer wat meer ruimte, dus ik ga proberen de nieuwe tegels er voorzichtig onder te wurmen. Zo niet wordt het inderdaad dan maar de dremel en er omheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu