Opbouw perilex naast gaskraan maken.

Freakie

  • #1
Binnenkort wil ik over naar inductie koken. Qua elektra heb ik al de nodige maatregelen genomen: 5*2,5 richting keuken.

Nu moet ik alleen nog een Perilex stopcontact plaatsen (opbouw). Dit wil ik eigenlijk in de buurt van de gaskraan doen (zit uitsparing in keukenkast). Uiteraard doe ik de kraan dicht als de gaskookplaat weg gaat. Maar ik vraag mij af er richtlijnen dan wel regels bestaan m.b.t WCDdozen in de buurt van gaskraan. Uiteraard snap ik dat ik met boren met opletten maar ik monteer de opbouw perilex tegen de binnenwand van het keukenkastje. Is er dan bezwaar dat beide vlak naast elkaar zitten?

Ander vraagje: ik kan in de meterkast het gas niet afsluiten i.v.m CV ketel. Er is geen aparte aftakking. Hem dicht laten en m24 stop ter extra bescherming. Is dat goed voor vele jaren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik kan me niet voorstellen dat de gasleiding niet afgesloten kan/mag worden, waarom is dat zo?
Voor zover mij bekend is geen richtlijn hoe ver die twee aansluitingen niet naast elkaar mogen zitten maar het idd. beter de gasleiding af te doppen.
 

Freakie

  • #3
Het is fysiek onmogelijk. Gas komt binnen en kan afgesloten worden. Echter gaat dan via meterkast naar boven naar CV en maakt ook in de vloer een aftakking. Kan ik dus niet afsluiten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een quote is niet nodig.
U kunt de gasleiding dus toch afsluiten.
Hoe en waarmee zit de aansluiting van het gas in het keukenblok?
Is de kraan in een muurplaat gedraaid?
 

JeffreyD94

  • #5
Normaliter bevind zich een toestelkraan bij de cv ketel en bij het gasfornuis. Althans dit is na mijn weten altijd verplicht geweest. Gasleiding welke niet gebruikt word zoveel mogelijk demonteren en afdoppen zo dicht mogelijk bij de hoofdaftakking is altijd het meest ideale.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu