Garagevloer isoleren en opstijgend vocht

Steinrhuti

  • #1
Hallo
wij zouden onze garage om willen bouwen als kinderopvang ruimte.
nu zou ik willen weten of ik mijn vloer moet isoleren(en hoe)of niet.
het is een betonnen dek van ongeveer 20 cm.de muren en het dak worden geïsoleerd .sommige zeggen als ik mijn vloer niet doe dat ik dan last ga krijgen van opstijgend vocht
 

Fiesiekus

  • #2
Dat laatste is maar de vraag, echter het lijkt me erg oncomfortabel als je op de koude betonvloer moet leven/kruipen/spelen etc. Dus een 5 cm dikke laag PIR/PUR-platen en dan je vloer erover.

Tamelijk simpel; plafond en muur isoleren is i.h.a. moeilijker.
 

Steinrhuti

  • #3
We zouden een kurkvloer willen leggen en die voelt heel aangenaam aan van temperatuur op een gewoon betonnen dek, dit is dus niet zozeer het probleem.
we kunnen echter de vloer geen 5 cm + afwerking verhogen, dit ivm de bestaande deur-en raamopeningen.
als we pur zouden leggen moet eerst die volledige betonlaag eruit, en dit is een enorm werk wat misschien niet nodig is.
bestaat er geen mogelijkheid om te testen of je opstijgend vocht krijgt of niet?
heb ooit gehoord van een product in de muren te (laten) spuiten? heb je daar ervaring mee?
 

Fiesiekus

  • #4
Dan zou ik een laag landbouwplastic tussen de kurkvloer en de betonlaag aanbrengen. En zorgen dat ie bij de muren iets omhoog komt en dan bijv. achter de plinten (rondom) vastzetten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
@ Fiesiekus, hoe wil je het plastic vastzetten zodat de kurkvloer niet gaat vliegen ?


@ Steinrhuti, ik ken de regels in België niet maar ik vraag me af of u een kinderopvang in een garage mag beginnen i.v.m. ventilatie, verwarming, vloeren etc.

Voor een kinderopvang is het beste een linoleum vloer i.v.m. de hygiëne.
 

Steinrhuti

  • #6
Om even duidelijk te zijn :
nu is het nog een garage (eigenlijk gebouw met dubbele muren en oude ramen in) maar dit wordt helemaal verbouwd, vloer in, geïsoleerd, nieuwe ramen en deuren, verwarming, water, elektriciteit, plafond, kortom het wordt een echte woonruimte!
het is zeker niet de bedoeling om het nog als garage te gebruiken, de poort wordt een schuifraam!
 

Steinrhuti

  • #7
Linoleum is inderdaad ook een mogelijkheid maar hierop krijg je heel snel slijtage door loopfietsjes en autootjes, vandaag dat we voor kurk kozen omdat je daar heel gemakkelijk een nieuwe laklaag op kan zetten en de vloer weer als nieuw is!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Leg een stuk plastic op de vloer, liefst op verschillende plekken, laat dat een paar dagen liggen en kijk of er nattigheid onder het plastic zit.
Blijft het droog dan is er niets op tegen de kurk op de vloer te lijmen, zit er vocht onder dan zou ik contact opnemen met de leverancier van de kurkvloer, die weet het beste welke onderlaag geschikt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu