Garage verlengen / vergroten

ThijsR

  • #1
Hallo allen,

Na een tijdje rond te hebben gekeken op het forum, hier mijn eerste concrete hulpvraag: het verlegen van mijn huidige garage van 600cm x 300cm naar ongeveer 1000cm x 300cm. Het geheel wil ik vervolgens laten stucen zodat dit één geheel wordt.

Hierbij kwam ik tot de volgende vragen:
1- Moet de fundering voor de aan te bouwen wand, op enige manier verbonden worden met de huidige fundering (zie originele bouwtekening). Zo ja, hoe? En kan ik deze op dezelfde manier aangieten tegen de fundering die er nu ligt?
2- Is bij het optrekken van de wand, cellenbetonblokken te adviseren? (ik ben niet goed in metselen, maar mocht dit onwijs veel voordelen hebben wil ik best investeren in een metselcursus of metselaar. De oppervlakte valt iets mee)
3- Hoe kan ik deze blokken (of ander aanbevolen materiaal) het best verbinden met de bestaande wand?
4- Is er een manier om te voorkomen dat er een scheur zal ontstaan tussen de huidige wand en de nieuw aan te leggen wand?
5- Overige tips? :)

Verder goed om te weten:
-Er komt een nieuw dak op de garage
-Ik heb getwijfeld om eventueel heel de zijwand af te breken en opnieuw op te bouwen, maar als dat niet hoeft doe ik dat liever niet.
-Overige reparaties aan de garage zullen ook nog volgen (zijdeur + kozijn juist afmonteren, latei boven zijraam etc. etc.)


Foto huidige situatie, officiele bouwtekening van "vroeger" incl. fundering en schets van toekomstig idee.




Alvast bedankt voor alle moeite!
Gr,

Thijs
 

ThijsR

  • #3
Bedankt Ijkenhout, heb hem even doorgekeken en zou inderdaad het beste kunnen dilateren. Dit hoeft, ook bij een gestucte garage, niet lelijk te zijn denk ik.

De andere vragen staan nog steeds open, hopelijk kunnen jullie daar nog op antwoorden:

- cellenbetonblokken ipv metselwerk, is dit mogelijk? ook net onder het maaiveld direct op de fundering?
- verbinding van de oude wand en de nieuwe wand "in" de dilatievoeg, kan dmv ankers (toch?)
- wat kan ik het beste doen met de nieuwe fundering? Moet deze verbonden worden aan de oude fundering en zo ja, hoe kan ik dit het beste doen?
in de voorbeeldpost spreekt de ts over gaten boren in de oude fundering en daar een mat in steken. Dan heb je m.i. nog steeds geen stevig verband?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook de fundering dilateren. Tenzij de constructeur aangeeft dat het gekoppeld moet worden. Dan geeft die ook op hoeveel wapening erin gelijmd moet worden.

Onder maaiveld wordt zo goed ik weet geen cellenbeton gebruikt.

Over de ankers staat in dat ander topic eea beschreven. Ben ik zelf niet zo in thuis.
 

ThijsR

  • #5
Top bedankt zover.

Heb je een idee wat ik dan het beste kan doen onder het maaiveld? Bijvoorbeeld tot daar aan toe opmetselen? (Dat zou me nog wel moeten lukken :) ).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bakstenen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu