Garage isoleren, wandje, gips en folie

KasperJ

  • #1
De garage moet woonkamer worden.
Moet een enkelsteens garage muur isoleren. De aannemer vertelde me twee keer folie te gebruiken. Tegen de muur dampdichte folie, dan isolatie daarna dampdoorlatende folie en vervolgens een gipswandje. Dat gips wandje mocht ook niet tegen de buitenmuur geplaatst worden. Waar zet je dan het regelwerk tegenaan?
Bij het isoleren van het platfond moet ik dan ook weer twee keer folie gebruiken?

Hoe werk ik een gipswandje glad af? Die kanten van de gipsplaat zijn zo'n 2 cm aan de rand wat dunner dan de rest. Moet ik die 2 cm aan beide kanten van de gipsplaat eerst helemaal opvullen dan dan gladschuren? Dat wordt een hoop vuller en nog meer schuur en stof werk. Iemand een idee?

Bedankt!
 

Pepjo

  • #2
Of je hebt de aanemeer verkeerd begrepen, óf hij heeft het verkeerd verteld : De juiste volgorde is : buitenmuur -dampopen folie - isolatie- dampdichte folie - gipsplaat.

Het regelwerk bevestig je aan vloer en plafond.

Het beste is om in de buitenmuur wat stootvoegen open te hakken en hier ventilatieroosters in te plaatsen.

De gipsplaten dienen inderdaad zo afgewerkt te worden. Sterker nog, dit dient in 2 keer te gebeuren : 1 keer basis en na schuren nog een keer voor de fijnafwerking, die dan ook weer geschuurd dient te worden. :mrgreen:
 

MvanV

  • #3
Wat Pepjo zegt.


Maar ik wou er nog aan toevoegen: denk ook aan de vloer en ev. het dak. Daar zou je wellicht ook beter meteen voor kunnen isoleren anders wordt het een koude voetenvloer waar je je rotstookt.

(soms zijn ze al geïsoleerd)
 

KasperJ

  • #4
Mensen,
Bedankt!
Ik zal het in deze volgorde gaan doen. De garage vloer heeft een minimale isolatie waarde (geloof R=1) dmv broodjes onder de vloer. Het huis zelf een waaarde van R=2.5. De garage vloer ligt 2cm lager dan de vloer van het huis (cement dek is dunner) dus die twee cm kan ik mooi opvullen met iets isolerends. Dr schijnt een of ander isolatie plaat materiaal te zijn van 2 cm dik, dus dat komt goed uit., Eerst nog even de naam proberen te achterhalen.

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu