Garage isoleren - isolatiemateriaal en dikte

Info_voor_klus

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn garagemuur isoleren. Mijn garage bevindt zich tussen het huis en de garage van de buren. Deze muren hoef ik niet te isoleren. Het gaat om een muur en het dak.

Ik zit er aan te denken om voor deze muur een voorzetwand plaatsen. Ik vroeg mij af welk isolatiemateriaal het beste is . Hoe dik moet het isolatiemateriaal zijn dat het werkt.
Ik ben op zoek naar naar niet te dik materiaal en niet erg duur.

Er zit ook een afzuigkuip bij de muur kan ik deze laten hangen of moet ik daar achter ook isolatie maken? Iemand vertelde me om met tempex van 3cm te isoleren. Ik vroeg me af of dat voldoende is of dat ik het dan net zo goed niet kan doen.

Ik hoop dat jullie me kunnen adviseren en of iemand ook advies heeft voor dakisolatie. ( het is een plat dak)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als mogelijk zou ik wel iets dikker nemen bijv 8 a 10 cm. Het isolerend vermogen wordt uitgedrukt in Rd waarde. Hoe hoger die waarde hoe beter het isoleerd. 3cm EPS (tempex) is maar 0,75. Minimaal 2,5 is wel de norm. Bouwfysisch gezien kun je het platte dak het beste van buitenaf isoleren. Daar is al veel over geschreven hier.
 

Info_voor_klus

  • #3
Dus isolatie van 3 cm eps heeft eigenlijk weinig zin. Er zit ook een afzuigkap moet daar achter ook isolatie komen of is dat te verwaarlozen als je de rest van de muir hebt geïsoleerd?
Zou je eps aanraden of ander isolatiemateriaal ?

Alvast bedankt voor de informatie.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Je kan ook een steen- of glaswolplaat nemen, net wat je zelf handig vindt maar let dus op die Rd waarde. De voorzetwand om de afzuigkap heen bouwen lijkt me onpraktisch en een raar gezicht , die zou ik wel eerst even demonteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu