Garage bij woonkamer betrekken

arjan901

  • #1
Hallo,

We willen een deel van de garage gaan betrekken bij de woonkamer. De garage dient hiervoor met 3 meter verlengd te worden. Het idee is dan dus dat 3 meter garage wordt, dan komt er 4 meter woonkamer bij en dan achteraan nog 2 meter opberging.

Nu moeten we dus in de garage geisoleerde wanden plaatsen. Er is pas een aannemer geweest en die gaf aan dunne wandjes van +/- 10 cm te plaatsen. Nu lijkt mij dat niet echt een goed optie, maar heb er ook niet heel veel verstand van. Hoe kan een 10 cm wand de ruimte op dezelfde temperatuur houden als de woonkamer waarbij je een muur van 30 cm hebt.

Wat is jullie advies hierin?

Het liefst zie ik namelijk zelf eerst een harde stenen/gips/.. wand en dan een isolatiewand. zodat ik in het garage deel en schuur deel tegen een harde wand aan kijk, binnenkant is prima om met gipsplaten af te werken (zie ook tekening bijlage)
 

Bijlagen

Lange Herman

  • #2
Die 30 cm steen doet het niet.
Het is een spouwmuur: met ongeveer 10 cm steen, 10 cm spouw, 10 cm steen.
Het gaat om de spouw, als die geisoleerd is dan is het dus net zoveel isolatie als die 10 cm die de aannemer wil plaatsen.
Als je wilt kun je de binnenkant vd voorzetwand natuurlijk afwerken met bakstenen, maar dat neemt wel meer ruimte in dan gipsplaten oid. En het weegt ook meer dus mogelijk wat meer fundering etc.
Maar hoe zit het met de vloer?
Meestal ligt een garagevloer koud op het zand, dat is voor een woonkamervloer niet wenselijk. Overleg dit met je aannemer.
 
  • Like
Waarderingen: arjan901

arjan901

  • #3
Bedankt voor je reactie, goed om te weten. Dan laat ik een dun wandje van steen voor de stevigheid neerzetten anders stoot ik vanuit de garage steeds tegen een gipsplaten muur wat sowieso snel kapot is.

Garagevloer ligt op het zand, advies wat hier mee te doen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De woonkamer-aanbouw moet sowieso de nieuwbouw isolatiewaardes krijgen. Het beste is de bestaande garage (het gedeelte wat bij de woonkamer komt) ook de isolatie daarop af te stemmen. Ook de vloer.

Verder als dit door een aannemer uitgevoerd gaat worden, kunnen wij hier niet veel voor je betekenen. Aannemers moeten zelf de kennis hiervoor hebben. Vergelijk altijd meerdere. Haal er bij voorkeur een onafhankelijke deskundige bij. Een aanbouw heeft consequenties voor het hele huis. Zo'n verbouwing kan het beste dus als een totaalplan bekeken worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu