Gaatjesmatten schilderen

Ciecie

  • #1
Voor de radiator staat een frame met gaatjesmatten. Dit zou ik graag in dezefde kleur hebben als de muren. Die matten moeten tegen redelijk wat warmte kunnen zonder dat de verf barst of breekt en bijgevolg afvalt.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Als het te schilderen valt zou ik deze matten 1 of 2 lagen primer geven en een afwerkingslaag. Met schilderen bedoel ik spuiten met een verfpistool.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt spuiten ( en dan neem ik aan uit een spuitbus), maar ook gewoon een roller gebruiken.

Als u gaat spuiten moet u de boel binnen afplakken ( ook achter de matten met bijvoorbeeld pakpapier ) of buiten gaan staan. Met dit weer geen aanrader.

Als u een 10 cm viltrollertje gebruikt bent u voordeliger uit. U kunt de radiator omkasting ook binnen neerleggen op een oud laken en direct aan de gang. Als u een lichte kleur gebruikt kunt u hittebestendige lak op kleur laten maken.
 

Ciecie

  • #3
Als het enigszins kan gebruik ik een verfpistool (geen spuitbus) omdat ik het resultaat toch altijd nog mooier vind. Er zijn geen strepen van de borstel te zien, of geen sinaasappeloppervlak als er met een rol wordt geschilderd.
Een hittebestendige verf is misschien we een idee, als het een spuitbare verf is.
En spuiten doe ik uiteraard buiten bij windstil weer en 's morgens, dan is er nog weinig stof in de lucht vanwege de dauw.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Als u raffia ( gaatjesmatten) met een viltrol bewerkt ziet u geen sinaasappeleffect. Wellicht handiger dan 3 x een spuitpistool reinigen.

Als er veel dauw in de lucht is slaat dit op uw schilderwerk neer, zeker als het windstil is = mat slaan van de verflaag en onvoldoende hechting door vochtig oppervlak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu