Gaas op een muur plaatsen

Eline0786

  • #1
Ik heb een kleine tuin met een muurtje eromheen van ongeveer 80 centimeter hoog. het enige wat niet klein is is mijn hond en die kan daar dus met gemak overheen. nu zoek ik een goedkope oplossing om de tuinafscheiding hoger te maken. Gaas leek mij daarbij de beste oplossing, houdt een open karakter en is absoluut niet duur. Maar waar ik mee zit is de bevestiging. Hoe kan je gaas op een bestaande muur stevig vastzetten? (heb totaal geen verstand van klussen maar dit is echt iets wat ik zelf moet doen)
 

Fiesiekus

  • #2
Je kunt in tuincentra palen (bijv. 44 x 44 mm) tot 3 meter hoog kopen en die op afstanden van 2 meter aan de bestaande muur (welk materiaal is die?) bevestigen. Dan het gaas daaraan bevestigen met die rondgebogen nagels .

Je kunt het gaas vanaf de grond laten beginnen of op 80 cm hoogte. Je kan het dan ook laten begroeien. Voor die laatste functie hebben wij het gedaan.

Ter versteviging boven aan een dikke draad door het gaas heenreigen en aan de palen vastmaken met die dingen. Dan zakt het gaas niet in aan de bovenkant.

Suc6
 

Eline0786

  • #3
Dat met die palen begrijp ik heb die dingen ook gezien maar hoe bevestig je die dan op een muurtje? muurtje is ongeveer 30 centimeter breed. liefst bevestigd op het muurtje afscheiding moet ongeveer 1,5 meter hoog worden.
 

Fiesiekus

  • #4
Niet op het muurtje maar er tegenaan. Evt. een stukje in de grond laten zakken.
 

Eline0786

  • #5
Fiesiekus schreef:
(welk materiaal is die?) bevestigen.
sorry geen antwoord op gegeven is gewoon stenen muurtje, bakstenen
 

Fiesiekus

  • #6
Daaraan zijn palen van 1.50 meter hoog wel goed te bevestigen. We hebben dat zelf met 2 lange houtfretten (ook wel houtdraaibouten genoemd??) per paal gedaan (12 mm diameter pluggen in de muur) . Staat na 5 jaar en tig stormen nog steeds.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Je zou ook vlakke paalhouders met een plaat kunnen gebruiken.
Deze kun je wel bovenop een muur bevestigen.
 

Fiesiekus

  • #8
Ja, die paalhouders kan je idd op de 30 cm brede muur schroeven. Ik denk dat dat ook wel mooier is dan mijn idee. We hebben de palen (en het gaas) op de grond gezet om er klimplanten door te laten groeien. Maar dat is hier niet de vraag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu