Gaaspaneel bevestigen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik wil voor mijn nog te bouwen kippenhok gaaspaneel gebruiken (4 x 4 cm) i.p.v. kippengaas. Hoe zou je dit gaaspaneel het mooiste in een (hard)houten raamwerk kunnen bevestigen?

Uiteraard zijn er van die klemmetjes te koop die je vast moet schroeven, maar die zijn niet zo fraai als ze in het zicht zitten.

Ik heb ook al gedacht om een gleuf in de omlijsting te frezen / zagen waar het paneel in valt, maar bij de onderste lat blijft er dan bij regen water in staan wat de levensduur van het hout en het gaaspaneel weer ernstig verkort.

Een andere oplossing is om de 4 cm gaatjes boren aan de binnenkant van de omlijsting waar de afgezaagde draden van het gaaspaneel precies invallen. Alleen hier moet je weer heel nauwkeurig voor boren, anders past het niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe dik is het gaas ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
De draaddikte is 4 mm.
 

Poster

  • #4
Hallo

RVS krammen.

Grt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer je nog geen gaaspanelen hebt gekocht zou ik voor 3 mm dik gaan, dat is sterk genoeg weet ik uit ervaring.
Bij die dikte is het mogelijk om met rvs nieten te werken met een rugbreedte van 5.8 mm en een lengte van 20 of 25 mm, dat zit zo vast als een huis.
Niet-apparaten hiervoor kosten rond de 40 euro en zijn te huur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Andere optie is tussen twee houten latten klemmen. Of in een sponning met een latje ertegenaan. Als er water in blijft staan aan de onderkant, kan je afwateringsgaten maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu