Fundering muurtje - reden tot paniek?

Dennis77

 • #1
Hallo (mede)klussers,

Enkele weken geleden gestart met aanpassing van mijn tuin. Deze bestond uit 3 zg. terrasjes. Nu ga ik van drie terrasjes naar twee, meer effectieve ruimte beschikbaar en een wat ruimte in de carport.

Foto a:


De geel/witte steen is de bestaande, hiervoor stond eerst zg. tufablokken. Afgelopen weekend heeft de metselaar het e.e.a. gemetseld; de mangaan gekleurde steen. Hij is bij het trappetje gestopt, mede omdat ik deze nog moest wegbreken.

Foto b:


Vanavond na werk nog even de tuin in gedoken, wat blijkt, de laag waarop de metselaar is gaan metselen bestaat maar uit twee lagen(zie oranje pijl), daaronder is beton gestort. (op plaatje het beton met rood omcirkelt). Op zich niet zo'n probleem.

Wellicht zit er nog meer beton (paars gekleurd) alleen viel de schemer in, dus nog niet kunnen checken. Heb vervolgens onder het beton gegraven om te kijken dat de fundering nog verder doorloopt naar beneden, dit is voor zover ik nu kon zien niet het geval (zie witte pijl).

Zoveel verstand heb ik er niet van, maar het zou toch zo moeten zijn dat de bestaande muur (zie gele pijl) geheel tot het maaiveld doorloopt en daar op een fundering is gemetseld?

Morgen na het werk kijken of de bestaande muur doorloopt, mocht dit niet het geval zijn wat zijn er dan voor oplossingen?

Mijn bedoeling was nl., de laatste 45/50 cm (qua hoogte) bij de groen/blauwe lijn, "op te vullen" met drie vlonderpanken met spotjes.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Wat is de ondergrond? Zand, klei, veen o.i.d.?
   

  Dennis77

  • #3
  Fiesiekus,

  Onder het beton komt nu grijze klei te voorschijn.


  Gr, Dennis
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu