Schuurtje bouwen - fundering storten voor het muurtje

Piotrusc

 • #1
Hallo,

Ik wil een schuurtje/overkapping voor de fietsen maken. Afmetingen 6 meter lang en 3 meter breed. 4 meter blijft aan de voorzijde open (fietsenstalling) en 2 meter wordt gesloten (opbergen tuingereedschap).

Ik ben van plan om een eerst een halfsteens muurtje te metselen van ca 30 cm hoog en daarbovenop de schuur op te bouwen uit balken en rabbatdelen. Er komt een licht hellend dak op (waarsch. dakpannen, daar ben ik nog niet helemaal uit).

De vraag:

Ik wil een fundering storten voor het muurtje. Hoe diep moet deze fundering worden en moet ik betonijzer gebruiken voor de wapening ? De ondergrond is overigens zand.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MvanV

  • #2
  Dat is afhankelijk van hoeveel de bodem kan inklinken en het gewicht.
  Maar het is altijd tenminste tot een halve meter ondergronds. Dat vanwege het effect van vorst. (dat kan anders leiden tot verzakking)
   

  Pepjo

  • #3
  Let overigens op de dakhelling : een licht hellend dak gaat meestal niet samen met dakpannen, die hebben een bepaalde minimale hellingshoek nodig.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu