Fundering groot tuinhuis

PPerm

  • #1
Wij willen een tuinhuis van 11,6 x 3 meter, inclusief schuur. Achter de tuin loopt een sloot, daar verzakt de tuin ook met ongeveer 3 cm / jaar. De tuin aan de huis zijde verzakt ook, maar veel minder. De beschoeing is ongeveer 1,80 boven waterpeil, de slootdiepte is ongeveer 50 cm aan de kant. In de sloot zelf is in de zomer sprake van wat motorboten (niet veel). In het tuinhuis willen we ook een schuifpui (zwaar dus). Nu hebben we een aanbieding gekregen waarbij gebruikt wordt gemaakt van betonpoeren. Ik twijfel of dit voldoende stabiliteit biedt, immers, die poeren gaan volgens mij ook gewoon mee zakken. De grond is een klei soort, ik heb het sonderingsrapport opgevraagd van de bouw van het huis (15 jaar geleden) en daaruit blijkt dat er op 6 meter diep een eerste zandlaagje zit. Het huis zelf is overigens gebouwd op palen van 22 meter. Wat is nu wijsheid, poeren of schroefpalen van 6 meter?? Ik heb geen idee en benieuwd naar reacties.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
"zandlaagje"
Je huis staat niet voor niks op 22 meter palen.

Poeren zijn nutteloos, gaat eerder sneller door meer gewicht, hoewel dat marginaal is.

Je bent vast niet de enige in de buurt met een tuinhuis, hoe doen anderen het?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Schroefpalen. Geen twijfel. De poeren zakken weg.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

PPerm

  • #4
Bedankt voor de reacties tot nu toe. Mijn twijfels bij de poeren zijn bevestigd, vraag is dan wel hoe lang die schroefpalen dan moeten zijn. Moeten die tot onder de bodem van de sloot komen, of zelfs naar dat eerste zandlaagje (ik snap dat het huis daar niet op gebouwd is, maar dat weegt natuurlijk ook heel wat meer dan een tuinhuis). Er staan best wel tuinhuizen, maar veel hebben niet tot aan de sloot gebouwd en blijven 3 meter uit de kant. Een paar anderen hebben de beschoeing gebruikt als fundatie, maar of dat nou een slim idee is???
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat moet je gewoon laten uitrekenen als je het goed wilt doen.
de sondering is er al zeg je
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

MacMartino

  • #6
De beschoeiing als fundering gebruiken is een heel slecht idee ;)
Schroefpalen doe je niet zelf, ik zou het bedrijf vragen wat zij adviseren als je geen sondering/constructuer wil. De meeste hebben decennia ervaring en geven gratis advies.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu