Fundering en bouten/binnen muren voor een extra aanbouw

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste allemaal.
toen ik mijn huis al koscht had een uitgebouwde keuken van 3,5 diep en 2m breed. mijn thuis is 11m diep.

later heb ik verguningvrijr een aanbouw van 2,5m diep en 4m breed gemaakt, mijn huis is 4 m breed.

als u nu goed gelezen hebt dan heb ik nu een L-vormige keuken/aanbouw.... toch?!!!

ik wil mijn aanbouw van die kant die 2,5m diep is uitbouwen tot 3,5 meter, ik weet dat he tniet kan maar daar gaat het nog ff niet om.

wat ik toen met die 2,5 diepe aanbouw gedaan heb is als volgd:
- fundering graven van 40cm diep.
- isolatie en folie eronder
- bekisting maken van 35cm diep en 30cm breed.
- beton storten.....
en dan de fundering was klaar en voor de vloer heb ik beton van 10cm gestoord uiteraard bewapend met isolatie en folie.

maar hier komt het:
-----------------------
toen dit allemaal klaar was heb ik eerst de binnen muren van zandsteen gemetseld met pinnen en daarachter isolatie ingeprikt en daarna de buiten muur enkel steen gemetseld, alles staat nu al 7 jaar en niets aan de hand, ook geen vocht, geen scheuren helemaal toppie.....

maar nu wil ik die elende niet meer maamaken, ik wil nog eens de fundering verlengen + de vloer ook bewapend beton storten (10cm diep) maar de muren wil ik anders doen.................. bestaat er niet een soort dikke steen zoals ytonblokken of dergelijke die ook goed isolerend is en in een keer opstapelen zodat ik een muurtje heb? deze muur moet meteen binnen en buiten muur zijn, dus ik wil niet twee keer metselen.... o pdeze muur komt drie balken van 80x160mm voor het plafond en de dak.

ik hoop dat hier een makkelijke oplossing voor te vinden is.....

alvast bedankt voor de moeite,

nader
 
Beste MvanV,
bedankt voor de reactie, deze advies heb ik al eerder gekregen en denk dat het niets anders inzit dan het zo te doen uiteraard met isolatie ertussen toch? ik zou het misschien van binnen met ytob (40x60cm) 7cm dik doen.
dank jullie allemaal voor de moeite, ik ben er uit.
mvg,
Nader
 
Dit kan wel. Met cellenbetonblokken van voldoende dikte kan je een massieve muur maken, die je binnen en buiten stuct.
 
Hi IJkenhout,

is mij verteld dat ytonblokken niet als buiten muur kunnen worden gebruikt zelf de groene blokken ook niet, mag ik vragen of je zelf ervaring mee hebt?
 
Het kan wel, maar is niet echt stevig, je kunt veel vochtproblemen krijgen, spouwmuren en/of isolatie doet men niet zomaar, het is ijskoud, en het is verboden, het bouwbesluit vereist
- voldoende dicht voor vocht van buiten: dat is niet goed te realiseren: muur zal snel beschimmelen en vlekken
-Voldoende dicht voor vocht van binnen: Dat is niet goed te realiseren: de stuuk en verf zal er buiten af brokkelen, wordt weggeduwd door binnendamp
-Isolatie ten minste R=2,5: Onmogelijk, het zal daarom een koude ruimte worden waar je flink moet stoken en het altijd beetje koud blijft trekken.
-Voldoende sterk: Ook niet goed mogelijk

De eerste de beste controleur kan hem dus laten slopen, en dat is minder leuk natuurlijk, en je zit zelf ook met de nadelen.
 
Dit topic was me een beetje ontschoten. Het kan wel degelijk! Zie bijvoorbeeld deze publicatie.

Citaat:
"*** brengt blokken cellenbeton op de markt met een Rc-waarde van 6,25. Dat maakt massief bouwen mogelijk. Gebouwen van dit materiaal zijn energie zuinig, voldoen aan de eisen van passiefbouw en de richtlijn van de Europese Commissie die bepaald dat nieuwe gebouwen in 2020 energieneutraal moeten zijn. De nieuwe blokken hebben een lambda-waarde van 0,08."

Ze hebben diverse diktes in het programma, afhankelijk van de gekozen isolatiewaarde. En uiteraard moet je het (laten) stucen.

Er zullen geen problemen met vocht ontstaan, dat heeft namelijk niets met massieve muren te maken. De hoofdreden van een spouwmuur is omdat een traditioneel buitenblad van bakstenen niet waterdicht is.

Let wel op de aansluitingen met bestaande gedeelte. Als dat wel een spouwmuur is, is het lastig.
 
Heel leuk spul, mooie ontwikkeling!

Edoch,het grootste probleem is dat de kwaliteit "sterkte"en de kwaliteit "isolerend" eigenlijk met elkaar in tegenspraak zijn. Isolerende materialen zijn altijd heel licht als ze goed isoleren, sterke materialen altijd vrij zwaar.
Je hebt wel isolerende materialen die zwaar zijn, maar die isoleren minder.

In de praktijk is het dus het handigst een harde buitenkant te nemen, een lichte isolerende binnenkant en, om nog eens wat te kunnen schroeven en doen, een harde binnenkant.

Ook in het geval van dit topic, want die nieuwe steen heeft dus een isolerende werking van Lambda 0.08. Dat betekent dat je voor een isolatie van R=2,5, en dat is de minimumwaarde voor nieuwbouw, je een steen nodig hebt van ongeveer 20 cm dik.
Het diktevoordeel is dan grotendeels verdwenen, want je kunt dan ook 10 cm baksteen, 6 cm PIR en een gipswand optrekken, en dat kost dan nog minder centimeters en is beduidend steviger aan de buitenzijde.

Ik heb ook ooit een mooi systeem gezien van holle piepschuim legoblokken. DIe kon je stapelen en dan met beton vullen. Maar dan kan je alsnog aan 2 zijden stuccen.
 
Die holle piepschuimblokken worden in NL voor zwembaden gebruikt. In woningen alleen nog maar gezien bij mensen die zelf een passief huis bouwden. In België heb ik in een snackbar een folder daarvoor gezien, bedoeld voor mensen die zelf hun huis gingen bouwen.

Trouwens, er worden ook massieve wanden (complete huizen) van piepschuim gemaakt. Er is dus best wel wat mogelijk. Het probleem is meer dat de bouw nogal conservatief is :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan