Fundering aanbouw vast of los

Sjuuls

  • #1
Beste klussers.

In het voorjaar gaat het feest weer beginnen.
we gaan een aanbouw plaatsen aan ons huis zodat onze woonkamer wat ruimer wordt en er plaats komt voor een ruime slaapkamer met aangrenzende bad- en kleedkamer.



Het gele gedeelte wordt aangebouwd.
37m2 geel/groen: woonkamer
10m2 lichtblauw: keuken
14,5m2 geel: slaapkamer
2x 5m2 geel: bad- & kleedkamer.

Nu zijn jullie op de hoogte,
nu de vraag:

In onze woonkamer ligt nu een houten vloer boven een lage kruipruimte (groen), deze wordt gevuld en vervangen door een betonnen vloer die dan naadloos moet gaan doorlopen in het nieuwe gedeelte (vloer wordt gevlinderd en gecoat) Ik wil de nieuwe fundering aan de oude storten (wapening in de oude in boren en dan de nieuwe aan vlechten)en dan in een keer (oude en nieuw gedeelte) een soort van werkvloer storten op een laag EPS.
Ik kan wel in het nieuwe gedeelte een vorstrand gaan storten en koude bruggen gaan voorkomen maar dat kan ik in het bestaande gedeelte ook niet...
Die EPS funderings bakken zijn wel leuk en makkelijk maar hoeveel nut hebben die als ik ze enkel bij de uitbouw kan gebruiken?

Ik wil graag zo energie efficiënt bouwen maar dan moet het natuurlijk wel hebben

ook lees ik veel in andere toppics over dilatatie voegen tussen oude en nieuwe aanbouw, maar ik wil niet dat oud en nieuw kan werken tov elkaar...

De oude fundering van ons huis is erg simpel 40cm breed 80cm diep op zand.

Groetjes Sjuul
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Nieuw gebouwde gaat altijd nog wat werken, bv. omdat de grond moet "wennen" aan het nieuwe gewicht. Als je het aan elkaar vast gaat maken, wordt de oude fundering extra belast, en heb je kans op scheurvorming, ook in je metselwerk.

Je constructeur kan precies vertellen in welke gevallen het wel aan elkaar vast gemaakt kan worden en hoe dit moet.

Je noemt een PS-funderingsbekisting. Deze zijn niet (altijd) geschikt voor vorstrandfunderingen, normaal alleen voor paalfunderingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu