Frontpaneel vaawasser monteren

Willem255

 • #1
Goedemorgen,

Gisteren mijn vaatwasser vervangen en bij de laatste handeling het plaatsen van het frontje blijkt het frontje onder tegen het huis van de vaatwasser aan te lopen waardoor de deur maar 45° opengaat.
Een stuk van het front afzagen is geen optie..
De vaatwasser lager plaatsen wel, maar dan zit het front veel hoger dan de deur van de vaatwasser en ik moet dan de ruimte tussen de vaatwasser en het aanrechtblad gaan opvullen..

Heeft iemand hier ervaring mee??

Nieuwe vaatwasser is een siemens SN614x03AE
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Remmus

  • #2
  Dat is een bekend probleem. Meestal bij het plaatsen van een vaatwasser in een Ikea keuken.
  Siemens (en Bosch) hebben een aantal modellen met een ander scharnier waardoor het wel past.
  De bekende online witgoed handels hebben zelfs een speciaal zoek-criterium "Past in Ikea Metod keuken"; maar goed, daar is het nu te laat voor.
  De oplossing is zoals je zelf al aangaf, de vaatwasser lager plaatsen waardoor het front boven de vaatwasser uitsteekt.
  Er was een bedrijf dat hier een oplossing voor bedacht heeft, maar dat zul je zelf even op moeten zoeken i.v.m forum regels.
   
  Laatst bewerkt:

  Willem52

  • #3
  @Remmus, "er is een bedrijf" bedoel je zeker. Deze week heb ik nog een vaatwasser in een Ikea keuken geplaatst. Vaatwasser blijft op normale hoogte staan. Op youtube staan filmpjes over de montage van het hulpstuk dat jij bedoelt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu