Front/trommel verwijderen AEG wasdroger

Hugoh

  • #1
Hallo,

Ik vraag me af of iemand me kan helpen.

Van mijn droger, een AEG Lavatherm 37320W, typ: A482ATF01A, PNC 91601111500, s-no: 13605146, is de aandrijfriem gebroken.
Inmiddels ligt de machine uit elkaar, ik heb de achterkant eraf (met hulp van een perfect stappenplan dat ik vond op dit forum) en kan de nieuwe aandrijfriem er nu omleggen.
Echter, ik vermoed dat de snaar gebroken is omdat hij te zwaar moest werken. De trommel draait zwaar en tussen de rand van de trommel en de deuropening heb ik veel pluizen weggepeuterd. Ook zie ik lichte beschadiging aan de witte plasticrand waar de trommel in draait.
Ik wil, nu de machine open ligt, de trommel geheel uit die plasticrand halen om schoon te maken en om de rand zonodig te vervangen.
Ik kan 6 schroeven aan de voorkant verwijderen, maar de twee bovenste zitten achter het bedieningspaneel en dat krijg ik er niet af.
Weet iemand de oplossing?

Hugo
 

Kees kit

  • #2
Het front moet er echt af , daarachter zitten nog 2 verborgen schroeven !
Als je het voorlager gaat vv niet vergeten te smeren met siliconen olie .

Succes
 

Hugoh

  • #3
Oke, maar hoe krijg ik dat front eraf zonder dat alles wat plastic is afbreekt?

Hugo
 

Kees kit

  • #4
Bovenblad eraf, voorzichtig de nokken van het front indrukken en verwijderen .evt de nokken wat indrukken met een schroevendraaier of zo
 

Hugoh

  • #5
Gelukt, front is eraf, 1 nokje verspeeld :?
Zoals verwacht veel pluizen tussen de rand. De nokken waarin de lagerblokjes rusten zijn afgebroken, ik ga nu eens zoeken op internet of er een nieuwe rand te krijgen is.

Bedankt tot zover.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu