Frituurolie van gipsplafond halen

Colinvos

  • #1
vandaag is mijn frituurpan ontploft toen ik hier eten in deed.
Dit was dusdanig hard dat er nog maar 2 cm olie in de pan zat en de rest op mij en door de gehele keuken heen.
Met mij gaat het inmiddels goed, alleen zit heel het gipsplafond onder de olie.
Wat kan ik hier mee?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    • #2
    Dan heb je geluk gehad!

    Ik zou de verzekering inschakelen. Waarschijnlijk wordt het (muv eigen risico) hersteld.
     

    Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #3
    Misschien is het een verzekeringskwestie?
    Zou toch even informeren.

    Edit: Walker was me net voor met dezelfde mening.
     

    Colinvos

    • #4
    Ik heb inderdaad een helehoop geluk gehad. Ik heb gelukkig alleen eerste graads wonden in mijn gezicht en op mijn voorhoofd een klein stukje 2e graads.

    Ik zal daar is naar gaan kijken.
    Ik denk dat ik met dat plafond verder niet veel kan behalve het er uit slopen.
     

    Emiel1

    • #5
    En de verkoper / fabrikant van de frituurpan inlichten over onveilig product.
     

    Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #6
    Het is natuurlijk helemaal niet zeker, dat het exploderen van de frituurpan veroorzaakt werd door een defect aan dat toestel.

    Verkeerd gebruik, bijvoorbeeld door het bakken teveel producten tegelijk of door producten die helemaal niet in de frituurpan thuishoren, zou ook heel goed de oorzaak ervan kunnen zijn.

    Je weet tenslotte ook helemaal niet wat voor soort frituurpan gebruikt werd: een pan met olie op een (gas-)kookplaat, een open of een gesloten elektrische frituurpan etc. En wat de inhoud ervan was. Allemaal zaken die een rol kunnen spelen, maar waarover wij hier niet wijzer hoeven te worden gemaakt, want heeft met het onderwerp als zodanig niets te maken.
     

    Vonken_trekker

    Specialist Elektra
    • #7
    Gebeurt ook nog wel eens dat men de diepvries producten te lang buiten de vriezer heeft gehad en er daardoor ijs is gevormd op de etenswaren. Als je ze dan in een hete frituur doet dan komt er dus een boel water bij en wil de boel ook nog wel eens flink overstromen of 'exploderen'.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu