Franse deuren in nis + vergroten kamerdoorgang

SteefK

  • #1
Hallo,

Graag wil ik een nis voorzien van twee openslaande Franse deurtjes (louvredeurtjes, maar dan beide scharnierend aan een post) en een bestaande deuropening er naast vergroten om zo zowel de woonkamer als de gang wat ruimtelijker te laten aanvoelen.

Situatie nu:



Voor het vergroten van de opening twijfel ik tussen de doorgang vergroten en een nieuwe post maken (zwarte lijn) of het wandje weg te halen tot aan de zijmuren en dan glad te maken (rode lijn), ik ben benieuwd naar jullie ideeën hierover? Bij het plafond moet sowieso een stukje blijven zitten, in de gang zit namelijk een verlaagd plafond. Schetsje:


Voor de nis heb ik het idee een frame van vuren balkjes te maken met hier overheen gipsplaten en dit volledig naadloos aan te laten sluiten op de rest van de muur. Ik heb echter nul ervaring met stucen, dus ik ben benieuwd wat volgens jullie de beste manier is: nieuwe stukje muur gelijk plaatsen met bestaande muur en de naden wegwerken of het nieuwe stukje muur iets naar achter zetten en alles glad stucen?

Alvast bedankt voor jullie reacties :prima: :prima:

Groet,
Stefan
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waar is de muur van gemaakt? Is deze dragend?
 

SteefK

  • #3
Dank voor je reactie.

Het is geen draagmuur, maar is er later ingezet. Ik durf niet exact te zeggen wat het materiaal is, maar het klinkt in ieder geval niet zo 'hol' als vaak bij gipswandjes. Gipsblokken denk ik? Weet niet hoe ik dit kan checken zonder de muur open te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu