Frans balkon glas ipv hek

BM1234

  • #21
Even een update: destijds op aanraden beantwoorders gekozen voor Polycarbonaat-/Lexan plaat glashelder uv-werend dikte 3 mm. (stuur PM voor leverancier indien gewenst). Hiervoor heb ik gekozen vanwege sterkte én UV-werendheid (balkon zit aan zuidkant woning). Deze zit verlijmd in het frame. Ik wilde dit als eerste proberen, mocht het loskomen dan alsnog vastschroeven. Dat bleek niet nodig. Na vier jaar geen noemenswaardige krassen, geen verkleuring en eenvoudig reinigbaar. De plaat kostte ca. 80 euro.

Zou het de zandzakslingerproef overleven? Waarschijnlijk niet maar we hebben ons ermee gered. Daarbij moet je een behoordelijke snelheid maken op een kleine afstand én precies in het midden van het frame terecht komen om naar beneden te vallen. Oh ja, en de schuifpui moet helemaal open zijn.

Volgend jaar staat een nieuwe vloer gepland en dan wil ik het rek er in zijn geheel uithalen (doorslijpen poten tot aan beton) en aan het kozijn een balustrade c.q. doorvalbeveiliging plaatsen. Inmiddels zijn daar nette, veilige oplossingen voor. De vloer is dan één geheel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu