Fontein vervangen (leiding)

Amateurklusser7899

 • #1
Hoi,

Ik heb een oud fonteintje in de WC dat ik wil vervangen, bouwjaar van het appartement is 1989. Enig idee hoe ik hieraan begin? De leiding is overschilderd dus lastig te zien. Kan ik de leiding die in het hoekstuk steekt eruithalen, en hier een flexibel slangetje op zetten? Hoe haal ik de leiding eruit, gewoon trekken, of draaien?

Alvast bedankt
Overtollige foto's verwijderd, mod.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Het hoekstuk is gesoldeerd. Ik zou dat lekker laten zitten, de leiding zo'n 5 cm na de bocht afzagen, goed blank schuren en met een puntstuk 12 x 3/8" (het lijkt mij 12 mm, staat wel op het bochtje) overgaan naar je flex leiding.

  Een andere optie is de bocht eraf zagen en een haaks puntstuk op het stopje dat uit de muur komt. Hangt ook even af, hoeveel ruimte er is onder de nieuwe fontein.
   

  Amateurklusser7899

  • #3
  Bedankt voor de snelle reactie.

  De leiding (na de hoek) is 13,6mm van buiten gemeten dus zal idd 12mm zijn.

  Is het zoiets dat ik nodig heb (staat bij: knelkoppeling messing puntstuk (knel x buitendraad) 12 mm x 3/8"), en die kan er gewoon op gedraaid worden zonder opnieuw te solderen? En is er dan teflon nodig of niet?

   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dat is inderdaad de juiste koppeling. Teflon NIET gebruiken, op de buis is het een knelverbinding, daar hoeft en mag niets tussen.

  Op de slang dicht een rubber of fiber ring hem af.

  Succes!
   

  Amateurklusser7899

  • #5
  Ok, perfect!

  Moest ik eventueel later beslissen om er toch nog een stopkraan tussen te willen, is dat vermoed ik gewoon hetzelfde type (knel 3/8" x 12mm), waar ik dan rechtstreeks de 3/8 slang van de kraan op kan aansluiten? Die dan dienst doet als tussenstuk ipv de koppeling?

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu