Folie en douchewand

Pieterq

  • #1
Hoi,
ik kom er niet helemaal uit hoe ik mijn douchewand moet gaan opbouwen. De meeste vragen en antwoorden die ik vind, gaan over stenen muren, voorzetwanden bedenkt met folie en dan gips. Maar ik ben bezig met een douche die toch weer wat anders is.

Op de bovenverdieping wil ik een douche gaan plaatsen. Een wand is schuin en van unidek en de overige driewanden bestaan uit holle wanden met metalstud en fermacell (powerpanels) waartussen steenwol zal komen. Het plafond is een balkenplafond met daarbovenop beloopbare planken. Het geheel zal in de toekomst in temperatuur niet extreem van elkaar verschillen.

Vraag is: moet ik aan de badkamerkant folie aanbrengen tussen de platen en de steenwol? Of is dit niet nodig omdat er waarschijnlijk geen condensatie zal zijn door redelijk gelijke temperaturen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat klopt wat je schrijft, het verschil in temperatuur is klein dan wordt de kans op condens ook laag.
Er is ook verwarming in de ruimte boven het plafond met beloopbare planken?
Unidek is deze plaat geschikt voor een douche?
 

Pieterq

  • #3
Er is geen verwarming in de ruimte boven de douche. Het plafond is nu een dunne opgebouwde vloer. Daar ligt (van beneden naar boven) dampdichte folie rachelwerk, steenwol en dan underlayment.

En ja die Unidek.... Dat is zo'n schuimachtig pakket ingepakt tussen geperst 'hout' afgewerkt met een kunststof laag aan de binnenkant.
 

Pieterq

  • #4
Ik snap je vraag nu.
De schuine wand is wel van unidek maar gaat geen deel uit maken van de douchewand. De inloop douche komt in een hoek van metalstud wanden en staat dus los van het dak
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu