Folie achter gipsplaat

Timotx

  • #1
Ik heb m'n muur voorzien van rachelwerk met isolatie (halfsteensmuur), en ben nu toe aan folie op het rachelwerk voordat het gips erop gaat, maar maakt het nog uit wat voor folie je gebruikt? bouwfolie lijkt dikker als gewone folie maar wat is het verschil?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De bedoeling is dat de folie geen damp zal doorlaten. Een goede dampremmende folie is van PE en deze is 0,2 mm dik. Ze worden op tolerantie geproduceerd. Die folie is nergens dunner 0,2 mm dik.
Zouden in wat voor folie dan ook dunne gedeeltes kunnen zitten is het mogelijk dat die zones meer damp doorlaten. Vandaar.
 

Timotx

  • #3
Dus...dan is bouwfolie wel beter als gewone plasticfolie, dus dan ga ik die maar halen bij de bouwmarkt.

waarmee vastzetten? of is het niet zo'n probleem als er gaatjes in komen van de schroeven van de gipsplaat?

ik heb trouwens overal 8 mm ruimte tussen de isolatie en de muur en tussen de isolatie en de gipsplaat, is dat voldoende voor beluchting?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De hoeveelheid damp die door de schroefgaten kan trekken is zo minimaal dat u dat nooit terug vindt, de folie trekt zich door de rek om de schroeven.

Welk soort isolatie is er geplaatst ?
 

Timotx

  • #5
Hardschuim is er geplaatst, 2 x 2 cm dik tussen rachels van 28mm dik, dus totaal best nog wel wat ruimte overal tussen. plafond is nog niet geisoleerd, ben ik nog over aan het bakkelijen, 12 cm ruimte, hout, maar wat zal ik er eens tussen doen, in ieder geval niet meer de platen isolatieschuim die rechtstreeks op de dakbalken gespijkerd waren, en met 2 ventilatie openingen moet de ventilatie niet een probleem opleveren

ik ga de folie dus gewoon op zijn plek maken, muren zijn recent door een prof opnieuw gevoegd buitenom en geimpregneerd, omdat ze nogal nat en lek waren, dus kwa waterdichtheid is het gewoon 1000x beter als het was, vandaar dat ik het nu ook isoleer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu