Flexibele slang kraan

Robbie's

 • #1
Deze week is de flexibele slang (heet water) voor kraan in badkamer meubel gesprongen/gescheurd. Gelukkig was mijn vrouw thuis. Als we op vakantie waren geweest was de schade niet te overzien geweest.

Ik heb de slangen vervangen en goed aangesloten. Maar nu ben ik bang hoe veel risico ik met die flexibele slangen loop. Er heb er meer in.huis (keuken, kamer dochter op zolder). In de kranen zitten allemaal dunne aansluitingen dus om dit allemaal te vervangen met vaste aansluitingen lijkt niet mogelijk.

Maak ik mij te ongerust en is het gebruik van flexibele slangen gewoon geen probleem? Had ik gewoon pech of.... anders aanpakken en hoe dan? Preventief om de drie jaar de flexibele slang gaan vervangen ?

Geneigd om nu voordat ik op vakantie ga voortaan de hoofd water leiding dicht te draaien :-(

Ik vond wel dat de slangen in badkamer meubel erg strak op spanning aangebracht waren. Misschien dat dat ook oorzaak van de breuk is geweest. Badkamer was 6 jaar geleden geplaatst door een bedrijf.

Rob

IMG_20200721_220525.jpg IMG_20200721_082405.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Normaal gaan deze slangen 10 tallen jaren mee, en ik heb nog nooit meegemaakt dat er een kapot gesprongen is bij juiste montage.
  Misschien heeft er een knik in de slang gezeten, of is de slang tijdens het monteren getordeerd geweest omdat ze tijdens het aandraaien van de moer de slang niet vastgehouden hebben.
  Controleer even de andere slangen, of die niet geknikt of getordeerd zijn.
   

  Robbie's

  • #3
  Bedankt Peter. Ik heb ontdekt wat het probleem heeft veroorzaakt. Wil het even delen op het forum.

  Onder de kraan zit een inkeping en een rubber. Die kraan monteer je uiteraard op de wasbak. Dat rubber is veel te dun. Er komt vaak water (tijdens wassen gezicht, etc.) aan de onderkant kraan en dat loopt dus aan onderkant naar binnen en glijdt over de flexibele slangen. Vanochtend getest door kopje water rond kraan leeg te schenken. En ja... beetje water aan de onderkant. Dat geeft op een bepaald moment roestvorming, etc. Moet dus nog 1 keer alles loskoppelen en een beter (dikker) rubber plaatsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu