Flexibele leidingen (uponor) door houten vloer

Jensw

 • #1
Hallo, een korte vraag:
Ik ga de CV installatie vervangen en leg hierbij de leidingen door de houten vloer. Ze zullen af en toe door balken heen moeten waarvoor dan een inkeping wordt gemaakt (is al vaker gedaan in dit huis). Is het nu mogelijk om zonder een mantelbuis te werken? Ik gebruik 16mm leidingen vanaf de verdeler, maar wanneer ik een mantelbuis zou moeten gebruiken, wordt deze leiding direct wel erg dik.
Bedankt alvast.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #2
  Het hoeft niet, maar maakt de mantelbuis het zoveel dikker dan?

  Groeten b
   

  Jensw

  • #3
  De leiding zelf heeft een diameter van 16mm en de mantelbuis een kleine 25mm. Zeker wanneer ik door een draagbalk moet maakt dit wel een flink verschil. Het zijn gelukkig geen grote overspanningen en ik leg de leidingen direct naast de oplegging, maar dan wil ik de leidingen het liefst nog zo dun mogelijk hebben. Zoals ik hiervoor al vemeldde, liggen er al veel leidingen op deze manier in het huis.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ik weet niet waar jij hebt gekeken voor mantelbuis, maar de uitwendige diameter van mantelbuis die ik ken is echt maar 20mm.
  ik zou hem er zelf omheen doen, als je straks tikken of kraken hoort, dan krijg je spijt.
  en als er al veel leidingen door de balken gaan, moet je misschien gaan denken om de zwakheid op te gaan vangen?

  groeten b
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu