Flexibele leiding stuk gelijk met vloer, hoe beste op te lossen?

Bij het aansluiten van een nieuwe radiator heb ik bij het vastschroeven van de leiding aan de radiator teveel spanning op de flexibele leiding gezet en heb ik deze kapotgedraaid. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Afgezien van een loodgieter bellen :P Zie afbeeldingen onderaan.

Ik had bedacht dat ik er een multifit connector op kon zetten en dan met een flexibele slang het laatste eindje kon doen, is dat een idee? Het zal er niet mooi uitzien, maar volgens mij gaat geen enkele oplossing er mooi uitzien.
flexslang.png

Alternatief, als er een nieuw stuk flexibele leiding op moet dan zal ik de boel moeten uithakken en dan een connector ertussen plaatsen maar dan moet ik best wel diep de grond in denk ik zo.
Of kan ik beter naar koper gaan voor het tussenstukje?
Alle suggesties zijn welkom :)
De flexibele leiding is 14mm en de radiatoraansluiting is 3/4". Het te overbruggen stuk is ongeveer 14cm.


WhatsApp Image 2020-11-01 at 17.00.06 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-11-01 at 17.00.06.jpeg
 
Uithakken zal sowieso moeten gebeuren, welke optie je ook kiest.

Het flexibele slangetje wat je laat zien is hier niet voor bedoeld. Ik zou voorzichtig een stuk uithakken (cm. of 15 a 20 heb je toch al wel gauw nodig) en dan een loodgieter laten komen die er een nieuw stukje leiding aan maakt met een perskoppeling. Knel-/schroefkoppelingen moet je niet willen op een plek waar je nooit meer bij komt.
 
  • Like
Waarderingen: DeltaBlast
Theoretisch zou een schroefkoppeling nog net boven de grond komen als ik er een multifit koppeling op zou zetten, right?
multifit.png

Ik snap dat die flexibele slang er niet voor bedoeld is, maar kan het kwaad? De opening verschilt volgens mij niet heel veel... Maar als het 90° aankan zou t niet zo'n issue moeten zijn toch?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Als er toch geperst moet worden kun je beter met hetzelfde type slang verlengen. Van een tweede persing wordt het niet duurder.

Er zit een groot verschil tussen een CV leiding die enkele duizenden uren per jaar heet water van max 80/90 graden vervoert en een sanitairslang die af en toe eens water van 60 graden voor de kiezen krijgt en dan weer snel afkoelt. Die houdt het niet jaren vol in een CV installatie. Als je de specs kan vinden staat daar voor 90 graden ongetwijfeld een limiet in. Van sommige slangproducten die ik ken is die limiet 75 uur op 90 graden gerekend over de totale levensduur. Dus elk uur dat die slang op die temperatuur belast wordt neemt de levensduur met meer dan één procent af. Dat is een weekje stoken in een strenge winter.
 
  • Like
Waarderingen: DeltaBlast
De grijze buis zit in een mantelbuis. Ik denk dat de schade groter is dan wat er nu zichtbaar is. In de vloer loopt de buis schuin weg, en dan past er geen koppeling in. Daarbij is niet ieder koppeling geschikt om in de vloer te verwerken.

Lekkage in de vloer zie je pas als de schade al te groot is, dus in dit geval zou ik zeker een loodgieter inschakelen.
 
  • Like
Waarderingen: DeltaBlast
Ik denk dat je voor deze grijze buizen geen perskoppelingen hebt, deze zijn al oud(er) en hebben
koppelingen met knelringen als ik mij niet vergis. Hoever zit deze radiator van de verdeler af?
 
  • Like
Waarderingen: DeltaBlast
De loodgieter zei dat deze inderdaad niet de persen was (geen idee of t klopt natuurlijk) en heeft er een knelstuk (net als multifit van de gamma) opgezet en veranderd naar witte, minder flexibele (maar met metalen voering) leiding. De koppeling ligt toch onder de grond. Uiteindelijk had ik het ook zelf kunnen doen want het is gewoon 2x een multifit koppeling geworden, maarja. Het zit nu iig goed. Thanks allemaal voor de reacties!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu